Droner med firmware modifierad för att kringgå lagliga begränsningar? DJI vidtar åtgärder med en uppdatering

Utan nästa uppdatering slutar din DJI Spark drone att ta fart

Mode av drönare har spridit sig som en löpeld i några år nu. På grund av den ökande efterfrågan och tekniska förfining har drönare förvandlats från enkla och ofarlig leksaker, till riktigt Flygande bilar, från vikt och dimensioner som inte längre är så innehållna och framför allt från allt högre hastighet och handlingsområde upphöjd. Kort sagt, det här är potentiellt många enheter farlig, som endast ska användas i lämpliga miljöer och drivas av människor som vet vad de gör.

där lagstiftning i dessa fall är det väldigt viktigt att vägleda användarna i användningen och bekanta sig med denna nya typ av produkter. Vi ägnade nyligen en speciell studie för att förklara dem i enklare och mer begripliga termer Italienska bestämmelser om det, kort sagt, för att få dig att förstå vad som kan göras och vad inte.

LÄS OCH: Europeiska unionen vill skapa en enda förordning för drönare senast 2019

En av de mest kända drontillverkarna i världen är DJI, som med sin serie Spöke är Mavic (förutom den senaste Gnista, som vi just granskade) har uppmärksammat ett ökande antal fans. Men inte alla snälla du att använda sina drönare för ett enkelt nöje, i enlighet med landets regler och de begränsningar som DJI själv inför. I ryssland faktiskt ett företag som heter Coptersafe har länge sålt (till priset av 200 dollar för drönare) a modifierad firmware vilket gör det möjligt för DJI-drönare komma runt fabriksbegränsningar och därför att vara snabbare, att komma längre, kort sagt, att vara mycket farligare.

Denna firmware var senare jämn sprids olagligt och gratis på webben, komplett med handledning dök upp på Facebook och YouTube, som syftar till att förklara för alla användare hur man ändrar sin drönare och exponentiellt ökar dess svårighet för att kontrollera det och sedan fara mot sig själva och andra. DJI, som också riskerar bildskador när det gäller drönarnas säkerhet, har inte tolererat denna situation länge och det är snart tävla om skydd.

Företaget har verkligen börjat släppa en uppdatering kan installera automatiskt på alla drönare som produceras av dig. Uppdateringen riktar sig uppenbarligen till restaurering begränsningarna och lagligheten hos drönare. Samtidigt drog det också från sina servrar firmwareversionerna som innehöll sårbarhet vilket gjorde att Coptersafe kunde installera modifierad firmware. Vi hoppas att detta drag från DJI räcker för för nära definitivt frågan, eftersomsäkerhet av människor är mycket viktigare än det roliga för vissa medvetslös.

Via: Neowin