En grupp studenter vill skicka en tidskapsel till Mars

En grupp studenter vill skicka en tidskapsel till Mars

Studenter från MIT och andra universitet bygger en tidskapsel som ska fyllas med foton, meddelanden, ljud- och videoklipp som skickas av miljontals människor för att skicka den till Mars.

Den digitala tidskapseln, kallad, med en extrem fantasinsats ”Time Capsule for Mars”Representerar det första rymduppdraget som använder crowdfunding och drivs av studenter. Enligt Boston Globe kommer kapseln att skickas med tre satelliter Cubesat. Projektet kommer också att testa alla nya billiga teknologier som kan främja uppdraget att utforska Mars.

LÄS OCH: NASA testar en ny fallskärm för att landa på Mars (video)

För Emily Briere, uppdragschef och student för Duke University, studenter “vill påminna världen om att du går ut i rymden för att driva mänsklighetens framsteg.”

Kapseln, som kommer att kosta cirka 25 miljoner dollar, kommer att lanseras 2017, men för närvarande har många av de tekniker som studenter kommer att använda ännu inte testats, så datumet kan komma att ändras.

För närvarande gäller de viktigaste problemen att lösa satelliternas framdrivning, kommunikation och säkerhet, men lyckligtvis får studenterna hjälp i sitt projekt av astronauter av kalibern Charlie Precourt, Kent Rominger, är Edwin “Buzz” Aldrin, såväl som från NASA, från Lockheed Martin, och av den ideella föreningen Utforska Mars.

För närvarande är studentkollektivet redo att ta emot donationer och material för tidskapseln på projektets webbplats.