En läskig robotspindeldräkt som kan ändra form (video)

En läskig robotspindeldräkt som kan ändra form (video)

Nu har vi förstått: siden, ull, bomull och olika tyger räcker inte längre för att utgöra en klänning anmärkningsvärd. Men om du är så avantgarde att inte ens den långa listan med smarta kläder som nu finns kan skaka din uppmärksamhet, är den sista chansen att överraska dig definitivt en robotdräkt, tryckt med 3D-teknik, vars utseende och rörelser är inspirerade av a Spindel.

LÄS OCH: 3D-tryckt aftonklänning

Den holländska konstnären Anouk Wipprecht har faktiskt skapat, med en Intel Edison-modul, en spindelliknande klänning, som kan reagera på yttre stimuli genom att konfigurera försvarsposition eller i en mer välkomnande position avslappnad.

Tack till gudarna sensorer kan upptäcka rörelse och andningfaktiskt kommer klänningen att känna igen en kund som närmar sig den för snabbt eller aggressivt och kommer att reagera ändra form. I fallet med lugna och avslappnade tillvägagångssätt kommer han dock att låta någon observera honom på ett sätt, så långt det är möjligt, lugnt och lugnt.

Klänningen är enEvolution av en klänning som redan presenterades för två år sedan av konstnären, utvecklad i samarbete med hacker- och robottekniken Daniel Shatzmayr. Dagens version lovar emellertid att förbättra dess igenkänningsfunktioner samt presentera sig för en mer sofistikerad, förfinad och störande aspekt.

Att se det i handling det kommer att bli nödvändigt att vänta några dagar som skiljer oss från CES 2015, under vilken klänningen kommer att presenteras officiellt: för de mest otåliga har dock konstnären släppt en video teaser där du kan se en förhandsgranskning av möjligheterna med denna klänning.