En ny uppdatering återställer beröringsfunktionerna i Google Home Mini. Mer eller mindre

Google Home blir allt mångsidigare: antalet kompatibla enheter stiger till över 1500

Som du vet om du har följt berättelsen på våra sidor, Google Home Mini var huvudpersonen i en riktig lura för kolossen av Mountaint View, några dagar efter lanseringen. Faktum är att vissa användare märkte att Home Mini automatiskt aktiverad lyssnande av den omgivande miljön – genom att skicka data till Googles servrar – på grund av en strukturellt problem med beröringskänslighetssystemet av enheten. För att stoppa kontroversen i knoppen – men rensa fiaskot – beslutade Google att inaktivera Touch Mini-funktionerna helt och hållet och kastrerar dess potential. Men nu ser det ut som att hon har lyckats hitta en alternativ lösning.

Google har faktiskt tillkännagett lanseringen av den nya version 1.29 av Home Mini-firmware, för att inte så mycket återställa beröringskänsligheten på enhetens övre yta – plågad av hårdvaruproblem, som inte går att kringgå via programvara – som att införa långvarigt tryck på sidan på Home Mini, så att du kan utföra vissa åtgärder igen utan att nödvändigtvis ge röstkommandon – såsom kontrollerna för multimediauppspelning.

LÄS OCH: Google Home Mini, recensionen

Det är därför verkligen en alternativ lösning mer förnuftigt jämfört med helt inaktiverande pekfunktioner, kvarstår dock att Google gjorde ett allvarligt misstag i design- och produktionsfasen, som det inte kan definitivt botemedel. I själva verket är det ingen tillfällighet att det rekryterar expertingenjörer i taktila sensorer, med tanke på framtida projekt och för att säkerställa att sådana grova fel inte upprepas.

Via: Android Police