Ett fel i den senaste versionen av macOS låter dig låsa upp App Store-inställningar med valfritt lösenord

Ett fel i den senaste versionen av macOS låter dig låsa upp App Store-inställningar med valfritt lösenord

I den senaste versionen av macOS, just den version 10.13.2 High Sierra, det finns ett ganska uppenbart fel som tillåter låsa upp App Store-inställningar med valfritt lösenord. Om du har en Mac uppdaterad till den senaste versionen kan du försöka nu genom att följa dessa steg:

    Klicka på Systeminställningar

    Klicka på App Store Klicka på hänglåsikonen längst ned till vänster för att låsa den (vid behov) Klicka på hänglåsikonen igen för att låsa upp den Enter quasliasi användarnamn och valfritt lösenord (tom)

    Klicka på Unblock

Observera att felet uppträder endast om du använder en administratörsanvändare och låter dig ändra inställningar relaterade till App Store, till exempel automatisk verifiering (och installation) av uppdateringar, varefter du ska begära lösenordet igen för köp och så vidare.

LÄS OCH: Apple släpper iOS- och macOS-uppdateringar för att skydda oss från Spectre

Apple är medvetet om problemet, som redan har åtgärdats i den senaste betaversionen av High Sierra 10.13.3. Felet dyker inte upp (tack och lov!) I de andra systeminställningsmenyerna eller på den “gamla” macOS Sierra.

Med tanke på att App Store-inställningarna som standard redan är olåsta och att det inte finns några känsliga inställningar från skärmen i fråga, är detta inte ett problem du bör oroa dig för mycket för. Det är dock andra gången på några månader som Mac-datorer utsätts för ganska pinsamma sårbarheter, vilket vi hoppas aldrig kommer att inträffa igen i framtiden.

Via: MacRumors Källa: OpenRadar