Facebook arbetar med soldrivna drönare för att föra internet till hela världen

Facebook arbetar med soldrivna drönare för att föra internet till hela världen

Planerna för Facebook, som hade meddelat att de ville skapa ett nätverk bestående av drönare, för ge tillgång till internet för alla invånare i världen, börjar bli konkret: förvärvet av Ascenta, en välkänd tillverkare av självstyrda flygplan, syftade faktiskt till att studera specialerbjudanden drönare, kan garantera upp till tre månaders automatisk flygning tack vare närvaron av solpaneler på ryggen.

LÄS OCH: Internet.org börjar sin utmaning att föra internet till hela världen

Dronorna, studerade inom projektet “Projekt Aquila”, Kommer att flyga i en höjd mellan 18.000 och 20.000 meter: detta resultat kommer att möjliggöras av en anmärkningsvärd vingbredd, cirka 45 meter (samma som en Boeing 767), kombinerat med vikten på en vanlig bil.

Enligt företaget, per täcka hela jordytan ungefär 1000 drönare kommer att behövas: på detta sätt kommer företaget att kunna ge tillgång till internet (och dess sociala nätverk) till de nästan 5 miljarder invånare som för närvarande inte har denna möjlighet.

“Vi vill koppla ihop varje person i världen”, sa han till New York Times Yael Maguire, chef för Facebook Connectivity Lab: de första flygproven börjar under sommaren, men det kan ta många år innan hans dröm blir verklighet.

Project Loon – ballongtävlingen från Google och Facebooks drönare är därför officiellt öppna: oavsett vem som kommer att vara vinnaren av denna unika ras, kan vi dock bara lita på att de kommer att kunna uppnå sitt mål och låta alla i världen få tillgång till en användbar resurs som Internet.

Via: Engadget