Facebook lägger till tyst läge för att hjälpa dig hantera den tid du spenderar på appen

Facebook lägger till tyst läge för att hjälpa dig hantera den tid du spenderar på appen

Med många människor som anpassar sig till en ”ny normal” för att arbeta hemifrån medan vi försöker platta ut kurvan för COVID-19-pandemin, kan vissa ha svårt att dra en gräns mellan att arbeta eller studera och spendera tid på sociala medier. Facebook introducerar nu ett tyst läge så att du kan hantera din tid på sociala medier både för produktivitet och även för din mentala hälsa. Detta är bara ett av verktygen som de introducerar för att anpassa sig till våra nya rutiner och klara av allt annat.

Facebook introducerade tidigare ett avsnitt för att hjälpa dig hantera ditt digitala välbefinnande men det handlar mer om att titta på hur mycket tid du spenderar på deras plattform. Nu kan tyst läge bokstavligen hjälpa dig att pausa och sakta ner för att hantera din ångest och din produktivitet också. När du har aktiverat läget stänger det av dina push-aviseringar. Och om du någonsin öppnar din Facebook medan du är i det läget får du en påminnelse om att du försöker begränsa din tid i appen just nu.

Du kan aktivera tyst läge efter behov eller om du följer ett schema kan du köra det automatiskt vid angivna tider. Kontrollerna finns i ett nytt avsnitt där du också kan se hur mycket du spenderar på ditt flöde eller postar. Du ser också diagram och jämförelser här också och det är upp till dig att bestämma om du redan spenderar en ohälsosam tid på plattformen och du bör använda tyst läge så ofta.

Facebook pratade också om några andra resurser som du kan kolla in under denna pandemi. Coronavirus Informationscenter på Facebook kommer att dela tips från Världshälsoorganisationen om hur du tar hand om dig själv även när du är i ditt eget hem. Det finns också länkar till lokala krislinjer eftersom det har observerats att det här är en ganska stressig tid för vissa människor, så när de behöver nå ut till någon vet de var de kan hitta hjälp.

Över på Instagram har de samarbetat med Netflix för en Instagram Live-serie som heter “Wanna Talk About It?”. Stjärnor kommer att paras ihop med experter inom mental hälsa när de diskuterar hur man hanterar ångest, stress och känslor av isolering. Facebook donerar 2 miljoner dollar för att stödja krishjälplinjer under dessa tider.