Facebook OS på gång, kan ersätta Android i framtiden

Facebook OS på gång, kan ersätta Android i framtiden

Facebook kan snart introducera ett nytt operativsystem. Detaljerna är inte klara. Vi vet inte om det enbart kommer att vara för mobila enheter eller om plattformen kan köras över olika enheter. Just nu beror Facebook på att Android och iOS ska distribueras till alla mobila enheter i världen. Det finns fler Android-drivna enheter än iOS men vi får se om ett Facebook OS kan komma in i spelet. Vi tar saker med en bit salt här men Facebook sägs ha begärt Microsoft Windows NTs medförfattare Mark Lucovsky att arbeta med ett nytt operativsystem för Facebook.

Operativsystemet kommer att byggas från grunden enligt en källa från informationen. Detta Facebook-operativsystem kommer att skilja sig från Facebook-appen så förväxla inte de två.

Facebook verkar öka ytterligare. Som om allt det har gjort inte räcker kan Facebook flytta för att använda sitt eget operativsystem. Denna ansträngning sägs göra Facebook fortfarande relevant under det nya decenniet. Vi vet att det kommer att vara jämnt med operativsystemet men vi förstår att detta också är ett affärssteg.

Andrew ‘Boz’ Bosworth, VP of Hardware for Facebook, delade:

Med Facebook OS kan Facebook ha friheten att förbättra och integrera social interaktion. Att hålla sig till Android och iOS kan vara begränsande för Facebook på grund av vissa gränser och ibland meningsskiljaktigheter. Det finns också frågan om säkerhet och integritet. Kanske med Facebook OS kommer integriteten att vara djupare och bättre inbäddad i enheter.

När det gäller enheter kan Facebook OS inte vara för smartphones eller surfplattor utan främst för AR-glasögon eftersom det inte finns något pålitligt system för förstärkt verklighet. Visst, det finns Android men det mobila operativsystemet kan fortfarande förbättras på många områden.

Facebook OS är bara ett alternativ för Facebook. Vi tvivlar inte på att det finns ett försök att utveckla ett anpassat operativsystem men många frågor uppstår. Det finns en möjlighet att Facebook bara kan vara beroende av andra devs för att göra operativsystemet för dem så vi får se.

Att höra dessa nyheter är inte precis förvånande. Facebook hördes redan ha arbetat med ett projekt som kallades Oxygen redan 2013. Det här var inte en framgång. Det har gått sex år sedan dess och många saker har hänt. Det har gjorts framsteg inom Facebook genom åren så att ett Facebook-operativsystem kan vara ett alternativ.