Facebook Photo Transfer-verktyg nu tillgängligt globalt

Facebook Photo Transfer-verktyg nu tillgängligt globalt

Om du har funderat på att lämna Facebook under en tid nu eller åtminstone säkerhetskopiera dina foton från plattformen, är fotoöverföringsverktyget som de introducerade tidigare i år nu tillgängligt för alla användare världen över. Det betyder att du kan säkerhetskopiera alla foton som du laddade upp på ditt Facebook-konto till Google Foto. Ursprungligen var det endast tillgängligt för användare i Europa, men nu är den globala lanseringen äntligen klar och så att du kan börja slutföra planerna att lämna eller bara för att lagra dina foton någon annanstans.

För några månader sedan var det enda sättet att säkerhetskopiera dina foton från Facebook till en annan fototjänst att ladda ner manuellt och sedan ladda upp dem. Ja, du kunde faktiskt ladda ner kopior av mycket information som du laddade upp på Facebook (inklusive foton) men efter att du fått dina data fanns det lite annat du kunde göra med det än att bara ha en kopia av alla dina Facebook-data.

Men då introducerade Facebook sitt fotoöverföringsverktyg som bara tar några relativt smärtfria steg för att överföra nämnda bilder till Google Foto. Du kan gå till din Facebook-informationsinställningsmeny och välja “Överför en kopia av dina foton eller videor” och klicka på Visa för att starta. Du måste ange ditt Facebook-lösenord för att verifiera din identitet. Då måste du välja Google Foto som destination.

Du måste naturligtvis också ange ditt lösenord för Google Foto för att bekräfta överföringen. Nu behöver du bara vänta på meddelandet och e-postmeddelandet när överföringen är klar. Facebook säger att de snart kommer att lägga till andra fotoappar, om Google Foton inte är den tjänst som du vill säkerhetskopiera dina foton och videor. De kommer naturligtvis att behöva samarbetande utvecklare för att bygga foto-API: et.

Detta drag är en del av dataöverföringsprojektet som involverar Google, Apple, Microsoft, Facebook och andra tekniska giganter. Facebook säger att fotoöverföringsverktyget nu är tillgängligt för alla, så du borde kunna se det i ditt konto.