Facebook skärper begränsningarna för Live, investerar i forskning för att förbättra upptäckten

Facebook skärper begränsningarna för Live, investerar i forskning för att förbättra upptäckten

Facebook Live har använts för att fira prestationer, öka medvetenheten om orsaker och för varumärken att marknadsföra sina produkter. Men det har också förekommit fall då det har använts för propaganda och farliga sådana. Facebook försöker nu förbättra upptäckten av individer och grupper som kan försöka publicera innehåll som bryter mot reglerna i det sociala nätverket via Facebook Live-plattformen. De gör det genom att skärpa begränsningarna för de som fångas överträder policyer och investerar i forskning för att hjälpa dem att upptäcka överträdare som är listiga nog för att manipulera media för att undvika upptäckt.

Facebook kommer nu att anta en “one strike policy” när det gäller ett bredare utbud av brott. Om du har tagits i strid med en av deras allvarligaste policyer kommer du att begränsas från att använda Facebook Live-plattformen under en viss tid, som 30 dagar för det första brottet. Detta inkluderar att dela en länk till ett uttalande från en terroristgrupp utan sammanhang.

Behovet av att skärpa begränsningarna kommer i kölvattnet av attacken i Nya Zeeland där terroristen använde Facebook Live för att sända sitt manifest och efterföljande attack. Människor började sedan dela videon och senare efter att den togs ner, började någon manipulerad version av den gå runt och folk fortsatte att dela det också.

Facebook medger att de behöver hjälp för att hålla jämna steg med alla olika sätt som människor kan manipulera foton och videor för att kringgå policyer. Och så investerar de 7,5 miljoner dollar i nya forskningspartnerskap med University of Maryland, Cornell University och University of California, Berkeley. De undersöker de nya teknikerna för att upptäcka manipulerade medier och för att skilja mellan ”oavsiktliga affischer” och de som avsiktligt manipulerar över bilder, video och ljud.

Förhoppningsvis kommer dessa nya strategier att hjälpa till att minska det kränkande innehållet som sprids på Facebook Live-plattformen. Som med många ursprungligen bra saker på Internet hittar människor sätt att vända det till dåligt och så kommer Facebook att behöva bättre verktyg i sin arsenal för att bekämpa dessa “motståndare”.