Facebook stänger av Moments fotodelningsapp senast 25 februari

Facebook stänger av Moments fotodelningsapp senast 25 februari

Om du glömde att du faktiskt laddade ner Moments-fotoappen, borde den här nyheten inte påverka dig om du inte använde appen efter installationen. Inse att inte många har använt det, Facebook har meddelat att de stänger av fotodelningsappen eftersom de misslyckades med att bli nästa Google Foto. Stödet för appen slutar den 25 februari så det är dags att hämta de foton som du har laddat upp och delat via appen.

Moments, som introducerades redan 2015, var Facebooks försök att låta dig dela foton med nära och kära utan att behöva ladda upp dem på det mer offentliga sociala nätverket. Idén liknade de mer framgångsrika Google Foto. Men även om appen har installerats av 87 miljoner användare ser det ut som att inte alla använde den. Nedladdningarna började också minska och enligt Sensor Tower var det nere på 150 000 förra månaden.

Facebook började informera användare via e-post och även genom aviseringar i själva appen. Aktiva användare måste gå till den här länken för att kunna sortera igenom foton och videor och välja vilka du vill exportera till din telefon eller din dator. Det finns också ett alternativ att ladda upp dina Moments-foton till ett album på Facebook, men oroa dig inte, standard är det enda du kan se albumet. Då kan du välja att göra det offentligt eller bara se av dina vänner.

Facebook gav inte ett exakt antal aktiva användare men det faktum att de angav bristen på användare som en anledning till avstängningen är mycket talande. De är vana vid att starta och sedan avbryta stöd för fristående appar som med Paper, Poke, Rooms och otaliga andra appar. Men sällan erkänner de att det beror på brist på användare.

VIA: CNet