“Fadern till cyborgs” har implanterat ett chip i hjärnan

Vi är fortfarande långt ifrån science fiction-scenariot där människa och maskin interagerar harmoniskt tack vare bioniska modifieringar … eller inte? Berättelsen om doktor Philip Kennedy, hjärnkirurg känd för sina studier inom gränssnittsområdet hjärn-datorfaktiskt har konsekvenser som är värda en film.

Enligt vad som rapporterats ovan genomgick forskaren ett komplext och invasivt ingripande av kranialkirurgibetalade bland annat 25 000 $ ur sin egen ficka för att få ett chip implanterat som gränssnitt med hans hjärnas språkcentrum.

Den så kallade “cyborgsfadern”, som i hög grad har bidragit till utvecklingen av gränssnitt mellan människa och dator, har en dröm i lådan: att skapa ett system som kan översätta neuronala signaler, de som genereras av hjärnan, i bitar.

Tyvärr under de senaste åren har fonderna och följaktligen det byråkratiska stödet och volontärer som är redo att bokstavligen erbjuda sina egna hjärna till vetenskapen är de bristfälliga; därav Kennedys beslut att vända sig till marsvin för ditt eget experiment.

LÄS OCH: Ett hjärnimplantat för Terminator vision

Operationen, som genomfördes i Belize 2014 med även vissa postoperativa komplikationer, var ändå framgångsrik och doktorn fortsätter sina studier med ganska tillfredsställande resultat som redan har gjort det möjligt för honom att identifiera återkommande mönster under fonering.

Det kommer fortfarande att ta lite tid för Kennedys idé att ta form, kanske för att hjälpa dem som kämpar varje dag för att kommunicera med omvärlden, men när den dagen kommer kommer vi säkert att veta vem vi ska tacka.

Via: Engadget Source: MIT Technology Review