Fakturera var 28: e dag: det låter konstigt, men det kan betyda besparingar på fiber och ADSL

Fakturera var 28: e dag: det låter konstigt, men det kan betyda besparingar på fiber och ADSL

Nu är vi vana vid det, först på mobilen och sedan på fast nätverk, när du byter från månad till fakturering var fjärde vecka. Det betyder att ha 13 räkningar i slutet av året istället för 12, men en analys av SOSTariffe.it visar att detta, åtminstone på en fast linje, inte nödvändigtvis betyder spendera mer.

Hittills ger 54% av interneterbjudandena i det fasta nätet en månadsavgift, medan den senaste formeln för fyra veckor för 46% antas. Enligt den populära priserjämförelsesidan, på ADSL, tack vare erbjudanden ofta föreslagna av olika operatörer, ja spara cirka 26% med planer var 28: e dag, men bara det första året.

Besparingarna är ungefär 10 € per månad men saker och ting vänds i början av det andra året, där användaren i genomsnitt betalar 33% mer respekt (€ 137 per år) till de priser som följer den konventionella kalendern.

LÄS OCH: TIM-omformning, från april är fakturan för fasta linjer var fjärde vecka

Sammantaget de som prenumererar på en ADSL-kurs med en 28-dagars förnyelse och håller prenumerationen aktiv i 2 år, betalar i genomsnitt 7 € mer per månad. Inte perfekt men med lite förgrund kan du alltid spara pengar, kanske genom att dra nytta av enstaka ensidiga förändringar till byta operatör inom det första året.

Saker förändras radikalt med fiber var är besparingar med räkningar var 28: e dag förekommer det också under det andra året. I genomsnitt pratar vi om en reducerad kostnad, återigen jämfört med de priser som följer kalendern i 12 månader, på 276 € för det första året (41%) och 82 € (13%) det andra året, total av 358 €.

För tillfället spelar det “erbjudna kortet” bra, priserna vardera fyra veckor verkar ha tagit lite av fördelar för användaren. Det återstår att se om utvärderingarna av SOSTariffe.it alltid kommer att förbli giltiga på sikt, under de kommande åren.

Via: corrierecomunicazioni.it Källa: SOSTariffe.it