Fastweb utökar med 1 Giga-fiber: UltraFibra anländer över hela Milano

Fastweb Logo

Fastweb stärker sitt fasta nätverk i Milano:

UltraFibra vid 1 Giga över staden på sommaren

2017 – Fastweb utvidgar täckningen av UltraFibra-tjänsten till Milano, med hastigheter upp till 1 Gigabit i nedladdning och upp till 200 Megabit i uppladdning. På sommaren kommer 700 000 hem och företag att kunna använda tjänsten UltraFibra 1 Giga att surfa på internet i ultrabredband med Fiber to the Home-teknik. Tack vare kraften i Fastweb-anslutningen är det möjligt att bättre njuta av dina känslor, titta på högupplösta filmer, ladda upp dina videor på nätet, utbyta foton, spela online, ansluta nya från det smarta hemmet med en hastighet upp till tio gånger högre den nuvarande.

Med UltraFibra vid 1 Giga service WOW FI det blir ännu mer kraftfullt. Det finns nästan 100 tusen Wi-Fi-åtkomstpunkter i staden, med ännu mer bandbredd som delas mellan kundgruppen, som kommer att kunna surfa även utanför hemmet utan extra kostnad.

Sedan starten har Fastweb utmärkt sig för att ha förnyat fasta nättjänster i Italien och för att erbjuda sina kunder den bästa internetanslutningen. Första operatör som lanserade Fiber to the Home-teknologin 2000 i Milano, 100 Megabit 2010, 200 Megabit med Vplus-teknik 2016. Fastweb aktiverade de första kunderna med 1 Giga-anslutning i december förra året i Garibaldi-området. i Milano och arbetar för att göra den tillgänglig i alla delar av staden. I april kommer redan 50% av bostäder och kontor att kunna navigera i hastigheter upp till 1 Giga ed på sommaren hela staden.

Vid sidan av hastigheten i UltraFibra-tjänsten gör Fastweb tillgängligt för sina kunder FASTGate, modemet som erbjuder maximal stabilitet och internethastighet i varje hörn av huset, och tjänsten WOW FI vilket gör att alla Fastweb-kunder kan surfa gratis även när de är hemifrån och använder gemenskapens Wi-Fi-åtkomstpunkter i total säkerhet i över 800 italienska städer. Varje vecka bara i Milano ansluter över 20 tusen människor till WOW FI, varav 70% är invånare och 30% kommer från angränsande kommuner eller andra städer.

För dem som prenumererar på ett fast nätprenumeration och nås av Fiber to the Home-tekniken, erbjuder Fastweb möjligheten att prova tjänsten i 12 månader UltraFibra utan extra kostnad. I slutet av testperioden betalar kunden 5 euro per månad, annars är standardhastigheten 100 Megabit i nedladdning och 50 vid uppladdning utan extra kostnad.

Milanos kunder, som redan har ett Fastweb-fiberabonnemang, kan boka på MyFastPage-webbplatsen och begära uppgradering till 1 Giga, som kommer att genomföras från och med maj.

“Fastweb föddes i Milano för 18 år sedan och det är här vår nationella plan att erbjuda 1 Giga-hastighet i 30 italienska städer startar”, säger Federico Ciccone, Fastweb Chief of Marketing & Customer Experience Officer. ”Fastweb vill följa milanesiska familjer och företag i sin digitala omvandling, erbjuda den bästa servicen som finns tillgänglig för varje teknik och möjliggöra nya sätt att kommunicera och nya affärsmodeller. Tillgången till extremt kraftfulla anslutningar stimulerar tillväxten av nya former av digitalt företagande och gör Milano till en attraktion för de nya digitala yrkena.