Fastweb utökar sin 1 Gbps fiber i Bologna och Rom (uppdaterad)

Fastweb utökar sin 1 Gbps fiber i Bologna och Rom (uppdaterad)

Partnerskap mellan kommunen Bologna och Fastweb: anslutning
1 Giga Wi-Fi vid Montagnola Park

Fastweb utökar täckningen av UltraFibra-tjänsten till Bologna och storstadsregionen, med hastigheter upp till 1 Gigabit i nedladdning och upp till 200 Megabit i uppladdning. Dessutom har ett partnerskap tillkännagivits mellan företaget och kommunen för leverans av 1 Gigabit Wi-Fi-anslutning inom Montagnola Park.

Fastweb kommer att påbörja i samarbete med kommunförvaltningen under de kommande veckorna arbetet för leverans av 1 Gigabit Wi-Fi-anslutning inom Montagnola Park, vilket garanterar samhället att komma åt och surfa på ultrabredbandsnätet även på resande fot. och nöjet att fullt ut uppleva det underbara stadsrummet. Tack vare utbyggnaden och förstärkningen av förbindelserna i staden kommer Fastweb att skapa en optisk fiberanslutning inom parken med hjälp av de offentliga belysningsstolparna som kommunen tillhandahåller och där åtkomstpunkterna kommer att installeras som ger ultra Wi-Fi-täckning. snabbt i och runt tältet.

Ett infrastrukturellt ingripande som bekräftar å ena sidan Fastwebs kall som ett innovativt företag och kommunstyrelsens benägenhet att göra Bologna till en ännu mer innovativ stad för alla sina medborgare tack vare utvecklingen av ultrasnabba digitala anslutningar som möjliggör intelligenta tjänster som är typiska för modernare smarta städer som sensorer, videoövervakning, intelligent mobilitet och miljöövervakning. Dessutom planeras en film om staden under de närmaste månaderna att skapas med den innovativa 360-graders fotograferingsmetoden.

I Bologna når Fastweb för närvarande över 85 tusen familjer och företag (motsvarande 37% av totalen) med FTT-nätverket (Fiber to the Home), som från och med idag kommer att kunna surfa upp till 1 Gigabit i nedladdning och upp till 200 Megabit vid uppladdning. Tack vare pågående fiberläggningsarbeten med Flash Fiber – det gemensamma företaget som skapats av Fastweb och TIM – kommer FTTH-nätverket att nå ytterligare 100 000 hem inom de närmaste 12 månaderna, vilket innebär att andelen hushåll och företag som är anslutna till 1 Gigabit. Fastweb finns också i Bologna med anslutningar upp till 100 Mbit / s med FttCab (Fiber to the Cabinet) -teknik som redan idag når över 110 000 hushåll och företag, vilket motsvarar cirka 50% av staden.

Förutom att erbjuda anslutningar hemma eller i företaget, möjliggör Fastweb 1 Giga-anslutningar kraftigare anslutningar även på resande fot, tack vare WOW FI, den delade Wi-Fi-tjänsten, som kan användas av Fastweb-kundernas community, vilket gör att du kan surfa gratis genom att komma åt de wi-fi-poäng som görs tillgängliga för medlemmarna i gemenskapen i över 800 italienska städer. Tack vare kapaciteten i 25 000 WOW FI-åtkomstpunkter i Bologna som används varje vecka av cirka 10 tusen personer (varav 25% kommer från andra städer), uppgraderingen till 1 Giga-anslutning och stadens kabelfunktioner, nätverksinfrastrukturen som utvecklats av Fastweb lämpar sig som en viktig faktor för utveckling av tjänster, vilket gör teleoperatören till den perfekta partnern för att stödja kommunförvaltningen i utvecklingen av innovativa tjänster för medborgarna.

”Återigen innoverar Fastweb inom fasta nättjänster för att erbjuda sina kunder den bästa internetanslutningen. Vi var den första operatören som lanserade Fiber to the Home-teknologin i Bologna redan 2000, vi startade om anslutningen till 100 Megabit 2010 och idag till 1 Giga ”förklarade Roberto Chieppa, marknadschef på Fastweb. “Vi anammade därför entusiastiskt begäran från kommunen Bologna om att ansluta den historiska Montagnola-parken med vår fiber, eftersom vi anser att det är ett utmärkt exempel att visa hur Fastwebs snabba anslutning kan förbättra människors och företags liv och göra ännu smartare städer “.

”Genom det partnerskap vi har tecknat med Fastweb kommer hjärtat av Montagnola också att täckas av Wi-Fi. Dragstrukturen och området runt den, där de viktigaste kulturella, pedagogiska och kreativa aktiviteterna och initiativen är koncentrerade, kommer därför att nås med ett 1 Giga Wi-Fi-nätverk – säger Matteo Lepore, stadsfullmäktige för ekonomi och marknadsföring av staden di Bologna – Detta är en offentlig-privat överenskommelse som hjälper oss att utöka den trådlösa tjänsten, som redan inletts i det föregående mandatet, som vi tänker fortsätta i andra delar av staden, vilket ger kvaliteten på ett ultrasnabbt nätverk “.

”Det som meddelades idag utgör ett grundläggande steg för att stärka samarbetet mellan Fastweb och den offentliga förvaltningen också i Bologna. Vi är bland referensleverantörerna av PA-anslutningstjänster – deklarerade Claudio Pellegrini, Executive Market Manager & Local PA för Fastweb – och vi är redo att göra vår kunskap tillgänglig för att stödja den digitala omvandlingen av företag och offentliga förvaltningar städer. Vi tror att en smart stad som Bologna vet hur man tar tillfället i akt att få tillgång till värdetjänster, aktiverade av fiberanslutning, allt från intelligent rörlighet, energibesparing och effektivitet, till fjärrsensorsystem och medborgarsäkerhet.