FCC pausar T-Mobile-Sprint-koncentrationsgranskning

FCC pausar T-Mobile-Sprint-koncentrationsgranskning

FCC: s granskning av den föreslagna T-Mobile-Sprint-sammanslagningen är officiellt i väntan.

FCC meddelade idag att den pausar den informella 180-dagars skottklockan när den granskar T-Mobile och Sprints affär. Byrån förklarar att det behöver mer tid att granska dokument och modellering som nyligen har skickats in av T-Mo och Sprint.

Den 5 september fick FCC en “väsentligt reviderad nätverksteknikmodell” som kompletterar T-Mobile och Sprints tidigare inlämnade nätverksteknikmodell och är den som de två företagen planerar att förlita sig på. FCC förklarar att den här nya modellen är större och mer komplex än den den hade tidigare, med ny logik, metoder, fakta och antaganden relaterade till fusionens påstådda nätfördelar.

Den 5 september levererades också en ny affärsmodell som heter “Build 9”, som beskrevs av T-Mobile execs den 29 augusti. Denna nya affärsmodell ger den ekonomiska grunden för det sammanslagna företagets nya nätverksutbyggnad.

Slutligen sa T-Mobile nyligen att man planerar att lägga fram mer ekonomisk modellering till stöd för sin fusion.

Alla dessa nyligen inlämnade dokument är komplexa och viktiga för den föreslagna T-Mobile och Sprint-sammanslagningen, så FCC pausar sin informella skottklocka för att säkerställa att både den och tredje part har tillräckligt med tid för att granska dem. Med tanke på hur stor T-Mobile-Sprint-sammanslagningen är, är det en bra idé för FCC att ta all den tid den behöver för att säkerställa en grundlig granskning innan tummen upp eller tummen ner affären.