Flerspelare, fjärrskärm och spellistor i det nya API för Chromecast

Flerspelare, fjärrskärm och spellistor i det nya API för Chromecast

Den lilla Google stick vilket låter dig ansluta din smartphone till vilken skärm som helst med port HDMI det kommer snart att berikas med flera intressanta nyheter. Chromecast, som används enligt Googles statistik 1,5 miljarder gånger (endast i USA), kommer faktiskt att vara utrustad med tre nya API: er.

Autoplay och uppspelningskö – Alla utvecklare kan nu enkelt integrera uppspelningsköer att skapa appar med spellistor som inte nödvändigtvis skapas av användaren, men ändå redigerbara och kompletta med autospela. Bland de första exemplen hittar vi apparna NBA Game Time är Red Bull TV.

LÄS OCH: Chromecast-appen har nu en historia av anpassade bakgrundsbilder

Game Manager API – Fler spelare för ett enda spel, det här är den viktigaste nyheten inom spel. Faktum är att videospel utvecklats med stöd av Google Cast kommer att kunna dra nytta av multiplayer på samma skärm, av två eller flera enheter anslutna till samma nätverk.

Remote Display API (Android och iOS) – Förutom att använda videospelskärmen kan utvecklare nu använda de stora skärmarna som är anslutna till Chromecast som sekundär skärm på din smartphone. Ett intressant exempel på potentialen i denna funktion kommer med Autodesk Pixlr som visar att bilden redigeras på den externa skärmen, medan skjutreglage och redigeringsalternativ förblir inom räckhåll.

Tre nya funktioner kommer från Google I / O 2015 redo att göra nyckeln ännu mer intressant Google Chromecast, som snart kommer till dina stora skärmar, tack vare alla appar som bestämmer sig för att dra nytta av dessa API: er.

Via: Tech Crunch