Flygplanet som kan bära andra flygplan (video)

Flygplanet som kan bära andra flygplan (video)

Flygplan, och i synnerhet Flygbuss, de används ofta för att transportera material av alla slag från en del av världen till en annan, men vad händer när det finns behov av det att bära de delar som är nödvändiga för deras konstruktion, vilka inte kan delas för att underlätta deras rörelse? Naturligtvis används andra flygplan, kraftigt modifierade för att göra plats för dessa stora komponenter.

LÄS OCH: Radiostyrda flygplan vid gränsen för modelltillverkning

L ‘Airbus A300-600ST (Super Transporter), bättre känd som Beluga, är ett flygplan konstruerat för just detta syfte: med sina 56 meter långa och 48 i vingbredd är det faktiskt ett av de största båtar som någonsin har passerat himlen.

Henne flygkropp, även om den baseras på den från den klassiska Airbus, har den modifierats för att rymma även de största delarna av flygplan och kan bära ett par helt monterade vingar på en A340, eller en del av flygkroppen till en A350.

De kosta förverkligandet är extremt högt: det är faktiskt cirka 285 miljoner dollar, men trots detta kommer den ursprungliga flottan, bestående av fem element, att läggas till fem andra exemplar: Supertransportörerna som för närvarande existerar gör faktiskt mer än 60 flygningar i veckan och flyttar mellan 11 olika produktionsanläggningar.

De nya supertransportörerna förväntas vara i drift till 2019 och börja arbeta tillsammans med den befintliga flottan, som kommer att gå i pension 2025.

flygplan som transporterar flygplan 2

GATA: Gizmodo