Ford C-Max: fordonsdatorn och dess funktioner

Ford C-Max: fordonsdatorn och dess funktioner

Visst, en stor, funktionsrik pekskärm är också en av de bästa teknologierna vi kan hitta i moderna bilar Ford C-Max är inget undantag. Ford har emellertid hittat ett mycket bekvämare och ännu säkrare sätt att ge dig all information du behöver när du kör, och det är genom dess färddator ombord, som ligger bakom ratten mitt på instrumentbrädan.

Inuti denna skärm hittar du all viktigaste informationen när du kör, t.ex. autonomi, hastighet och genomsnittlig förbrukning. Men om du har aktiverat bilens olika säkerhetstjänster är det alltid här du kommer att få meddelanden om deras funktion, t.ex. bromsvarningen eller automatisk avläsning av vägskyltar. Den senare kommer att “överföra” de olika förbuden till fordonsdatorn och behålla dem så länge som nödvändigt, för att inte ens förlora ett förbikopplingsförbud eller en hastighetsgräns.

Även här har vi möjligheten att skapa en andra separat “inbyggd dator”, som visar data för en specifik resa, separat från de andra. Genom att styra allt med ratten kan du också hantera alla de viktigaste inställningarna för bilen och själva displayen och ändra dem på några ögonblick.