Forskare har äntligen upptäckt hur hallucinogena svampar öppnar sinnet

Forskare har äntligen upptäckt hur hallucinogena svampar öppnar sinnet

Att den hallucinogena svampar Att kunna “öppna sinnet” är inget nytt: faktiskt hör vi ofta om effekterna som kan sätta sinnet i ett tillstånd som liknar en dröm. En annan sak är dock att demonstrera att detta verkligen händer, och det är vad forskare gjorde med en studie publicerad i.

LÄS OCH: Alkohol: sju myter att skingra

För deras experiment injicerade forskarna en dos psilocybin, ämnet som ger svampen sin kraft, till en grupp på 15 deltagare. En annan grupp, som användes som en jämförelse, fick inte injektionen. Använd sedan en teknik för aktivitetskontroll av hjärnan övervakade forskarna områdena som arbetade i båda grupperna. Som ett resultat hade individer som injicerades med psilocybin ökad aktivitet i hjärnregionerna som vanligtvis fungerar. under drömmar, när vi sover. Utöver dessa ökade också aktiviteten inom områden som vanligtvis förknippas med känslor och minne. Enligt forskarna, alla effekter som också uppstår när vi drömmer.

Med tanke på att ofta människor som använder hallucinogener ofta beskriver upplevelsen som något “som liknar en dröm” kanske dessa resultat inte överraskar mest och är inte avsedda att störa den kollektiva fantasin. Utöver detta måste det dock beaktas att psilocybin inte bara avblockerade känslor utan också minskade aktiviteten i delar av hjärnan i allmänhet associerad medsjälvkänsla och al känslan av ens ego. Denna konstiga kombination verkar tillåta användare att betrakta sina känslor ur en bredare och ofta mer positiv synvinkel. Det är också tack vare dessa effekter, enligt en artikel publicerad av Carhart-Harris för, att hallucinogener länge har ansetts vara användbara underlättare för vissa former av psykoterapi.

De upptäckter emellertid är de “helt nya, och deras giltighet behöver testas ytterligare”, skrev Carhart-Harris. Om resultaten bekräftar dem kan de dock äntligen leda oss till en biologisk grund för att förstå “medvetenhetens utvidgning som är ett av kännetecknen för enpsykedelisk upplevelse“.

GATA: Gränsen