Forskare upptäcker omkopplaren som stänger av hjärnan

Forskare upptäcker omkopplaren som stänger av hjärnan

Vi tappar alla medvetandet minst en gång om dagen när vi lägger oss, men hittills har forskare aldrig räknat ut vilken del av hjärnan den kontrollerar när vi är medvetna och när inte.

I dessa dagar har forskare studerat några epileptiska patienter tagit ett steg framåt, och de verkar ha hittat det tack vare en oavsiktlig tillfällighet som gjorde det möjligt för dem att stänga av och på hjärnan med elektrisk stimulering.

Som rapporterats av forskarna i George Washington University använde djupa hjärnelektroder för att kontrollera hjärnans funktion och lokalisera områden som orsakade anfall när en av elektroderna placerade på kloster, har en tunn remsa neuroner nästan försummat i studierna börjat ge intressanta signaler.

Oväntat, så snart en högfrekvent elektrisk signal skickades till kloster, patienten tycktes tappa medvetandet, inte omedelbart, som under en attack, utan genom att gradvis sakta ner sina funktioner, sedan tala långsammare och röra sig långsammare, tills ett fullständigt stopp med total okänslighet för visuell eller auditiv stimulering.

När den elektriska signalen stängdes av återvände patienten helt vaken utan minne om vad som hade hänt. Tekniskt därför kan vi säga att stimulering av kloster Det “somnade patienten”.

Upptäckten har enorm potential för patienter som lider av epilepsi eller stater av halvmedvetenhet, men vi är fortfarande i sin linda, eftersom experimentet utfördes på en enda patient. Utan tvekan kommer det att vara avgörande för framtida hjärnstudier att identifiera det hjärnområde som reglerar medvetandet.

Vem vet, kanske en dag somnar vi helt enkelt genom att stänga av hjärnan med en brytare, till glädje för sömnlöshet.