Fujifilm X-S10 officiell: spegelfri kvalitet, men “annorlunda” än andra Fujifilm

Fujifilm X-S10 officiell: spegelfri kvalitet, men

Fujifilm X-S10 är det nya spegelfri med utbytbara linser som vill föra den fotografiska upplevelsen som det japanska företaget erbjuder till en ny nivå. En maskin utformad för att vara annorlunda och komplettera de andra modellerna av X-serien, eftersom den integrerar hårdvara som liknar övre delen av intervallet men helheten sätts in i en innovativ design för Fujifilm, närmare räckviddskamerorna nybörjarnivå och de i tävlingen. Så låt oss titta närmare på alla nyheterna med den här maskinen.

Tekniska funktioner: Fujifilm X-S10

Att presentera det nya X-S10, betonade det japanska företaget omedelbart hur denna spegelfria har en helt annan inställning och känsla jämfört med andra X-serier, som X-T4 och X-T30. Denna aspekt kan kännas igen omedelbart genom att titta på design: X-S10 har några klassiker vintage linjer Fujifilm-stil, men har en grepp mycket mer uttalad och ett annat arrangemang av övre ringmuttrar. Måtten är också mycket mer kompakta än en X-T4, vilket gör X-S10 mer hanterbar, bekvämare att bära runt halsen eller i en väska. Konstruktionskvaliteten är dock fortfarande mycket hög: den interna strukturen är gjord av magnesiumlegering och den är väldigt solid även om tropisering saknas.

På toppen och på baksidan finns det några fina nyheter. Kontrollerna har utformats om för att säkerställa enklare enhandsmanövrering. Jämfört med de andra X-serien finns det ingen multifunktionsratt för att ställa in tider och ISO i farten, utan en skoning för P / S / A / M-läge, liknande det som ses på Fujifilms nybörjarmodeller. På baksidan finns det joystick för att hantera fokus och andra huvudkontroller. De OLED-sökare det är detsamma som X-T4, liksom LCD skärm 3 ″, helt justerbar. De saknas inte flash-pop, dörr USB-C för laddning, port mikro-HDMI och entré 3,5 mm uttag för mikrofonen. Spela in den för SD-kort det är singel.

Den interna hårdvaran är nästan identisk med den för Fujifilm X-T4, och det är bra nyheter. Vi hittar därför det prisbelönta paret med sensor APS-C X-Trans CMOS 4 från 26,1 MP och bildprocessor X-processor 4, som har gjort så bra med X-T4 och placerat sig högst upp när det gäller prestanda och bildkvalitet. Kompatibilitet med XF-serie optik garanterar redan en mycket stor linsflotta. Att begränsa sig till APS-C-kategorin är det svårt att hitta motståndare på samma nivå.

Å andra sidan, systemet för IBIS 5-axlig stabilisering, som har fått en helt ny design för att säkerställa två grundläggande fördelar: å ena sidan måtten – den är mindre och lättare än X-T4 – och å andra sidan energiförbrukningen, ytterligare optimerad för att inte väga maskinens övergripande autonomi . Prestanda är jämförbar med X-T4-systemet, med operationer upp till -7 EV och upp till 6 stopp.

Som sagt producerar allt detta en skytte kvalitet högst upp för APS-C-kategorin. Prestanda är praktiskt taget identisk med X-T4, med mycket trogen färgåtergivning, en serie upp till 8 bilder per sekund med mekanisk slutare och en mycket snabb autofokus, tack vare tekniken Face / Eye AF. Fujifilms färgvetenskap finns också i all sin kvalitet på denna X-S10, där du kan använda klassikern Filmsimuleringar redan sett på andra X-serie modeller: finns tillgängliga 18 förinställningar redo att använda, bläddra bara med ringen längst upp till vänster. Om du använder automatiskt lägekommer maskinen att ta hand om att själv välja vilken som är den lämpligaste filmsimuleringen för den inramade scenen. Om du föredrar att ställa in färgprofilerna manuellt kan du nu använda fyra kortplatser med positioner C1-C4.

Det finns också goda nyheter på videonivå. Även om det i det här fallet finns små offer jämfört med X-T4, kommer de som vill göra professionella videor att ha bröd för tänderna: du kan skjuta in 4K / 30p 4: 2: 0 8-bitars på SD-minneskort och in 4K / 30p 4: 2: 2 10-bitars via HDMI-porten. Om det kommer till upplösning Full HD du kan komma till 240p. Utformningen av de interna komponenterna har studerats för att säkerställa bättre värmeavledning, särskilt under långa videoinspelningar. Även via den nya knappen Film du kan snabbt starta en inspelning i automatiskt läge.

Programvarudelen har moderniserats ytterligare och presenteras nu meny tydligare och lättare att använda. När du går in i videoläge finns det nu ett nytt uppräkningsklocka på toppen. Precis som de andra spegelfria i X-serien kommer den nya X-S10 att vara kompatibel med appen omedelbart Fjärrkamera-APP och programvaran X webbkamera, medan stöd för gimbals och drönare kommer först våren 2021.

Produktion och priser

Fujifilm X-S10 kommer att säljas i Italien från mitten av november 2020 med priser från och med 1019,99 € endast för kroppen, en lägre siffra än den för X-T4. Om du å andra sidan vill ta det som ett kit med en XF-serie optik, hittar du den kompletta prislistan hittills tillkännagivna:

Fujifilm X-S10 endast kropp: 1019,99 €

Fujifilm X-S10 + XF 15-45mm: 1169,99 €

Fujifilm X-S10 + XF 18-55 mm: 1 469,99 €

Fujifilm X-S10 + XF 16-80 mm: 1.549,99 €

Hitta några nedan bilder av den nya Fujifilm X-S10så att du kan beundra det från alla håll. För mer information om det tekniska databladet rekommenderar vi att du besöker Fujifilms officiella webbplats till den här adressen.

Fujifilm X-S10 – Bilder