Galaxy Fold 2 är överkomligt än sin föregångare

Galaxy Fold 2 är överkomligt än sin föregångare

Galaxy Fold, Samsungs första hopfällbara telefon som släpptes i september 2019, kostade 1 980 dollar, inte många hade råd med det. Den vertikalt hopfällbara smarttelefonen hade ett 512 GB internt minne, 12 GB RAM och Snapdragon 855-processor utan andra varianter av telefonen. Och sedan finns det den något överkomliga Galaxy Z Flip som tillkännagavs i februari 2020 för en prislapp på 1380 dollar som konkurrerar med den fällbara Motorola Razr som kostar 1 499 dollar. Telefonen har en clamshell-design som fälls längs den horisontella linjen och några kompromisser i hårdvaran som håller priset lite lågt jämfört med Fold.

Nu vill Samsung hitta rätt balans mellan prispoäng och imponerande hårdvara med den troliga efterföljaren till Galaxy Fold som för närvarande presenteras som Galaxy Fold 2. Detta är att tänka på med de tidiga personer som gillar att hoppa till en hopfällbar telefon som ligger inom köpgränserna. Med detta sagt kan priset fortfarande ligga runt 1 900 dollar och det kommer bara att vara klart när telefonen släpps senare i år – troligen under tredje kvartalet.

Om SamMobile ska tros kommer Galaxy Fold 2 (modellnummer SM-F916) med 256 GB intern lagring. Eftersom telefonen förväntas ha uppdaterad hårdvara jämfört med sin föregångare kan vi förvänta oss att se Snapdragon 865-processorn och naturligtvis 5G. Det kan finnas en 4G-version (modell nr SM-F910) som definitivt kommer till ett mycket nominellt pris.

Förvänta dig också att Galaxy Fold 2 har en 7,7-tums eller 8-tums Infinity-O-skärm med S Pen-stöd. Galaxy Fold har en 7,3-tums skärm för jämförelse. Det kommer att finnas en selfie-kamera med hålslag istället för det hack som Fold har. Oavsett vilken konfiguration av Galaxy Fold 2 visar sig vara kommer det att vara hållbarheten för den vikbara glasskärmen som kommer att avgöra enhetens framtid.