Galaxy Home Mini lanserades i början av 2020, säger Samsung

Galaxy Home Mini lanserades i början av 2020, säger Samsung

Månader efter det att Galaxy Home Mini först upptäcktes har vi äntligen fått en uppfattning om när den smarta högtalaren startar.

Samsung planerar att släppa Galaxy Home Mini i början av 2020. Samsung Electronics VD Hyun Suk Kim bekräftade nyheten till och tillade att enheten kommer att fokusera på att låta användare styra hushållsapparater med sin röst snarare än att vara en konversations-AI.

Galaxy Home Mini kommer att kunna göra saker som att ställa in scheman för dina apparater, som att se till att tvättmaskinens cykel är klar innan du kommer hem. Kim säger att han testar Galaxy Home Mini i sitt hem och har 63 enheter kopplade till den.

Det finns inget ord ännu om hur mycket Galaxy Home Mini kan kosta när den startas.

När det gäller den vanliga Galaxy Home-högtalaren som först tillkännagavs 2018 och fortfarande inte har lanserats, säger Samsung att den inte har beslutat om den ska släppa enheten.

Samsung har sin SmartThings-plattform som Galaxy Home Mini kan styra, och det sägs också att enheten kommer att kunna kopplas ihop med andra hushållsapparater med hjälp av infraröda fjärrsändare. Trots allt detta kan dock Galaxy Home Mini möta en tuff utmaning mot Amazon Alexa och Google Assistant, som båda är väletablerade röstassistentplattformar i hemmet.