Galaxy S7 driver Samsungs intäkter

Galaxy S7 driver Samsungs intäkter

Förutom de andra stora namnen som Sony och LG också Samsung släpp din idag ekonomiskt resultat för de första tre månaderna 2016. God tillväxt generellt sett drivs, enligt företaget, av lanseringen av Galaxy S7 red S7-kant.

I Q1 2016 Samsung det ökade intäkterna med 5,7% till totalt 43,65 miljarder dollar i intäkter, medan rörelseresultatet var 5,85 miljarder dollar, en ökning med 12% från förra året. Siffror som bekräftar, men överskrider dem, prognoserna i början av månaden.

LÄS OCH: Den här personen testar två nya prylar från Samsung och visar dem för dig på foton

Som nämnts var det mobil sektor och IT, som hade ett rörelseresultat på nästan tre miljarder dollar, praktiskt taget hälften av summan. Följande med jämförbara siffror (2,3 miljarder) är den andra stora framgångsrika sektorn i företaget, halvledare, det vill säga minnen är SSD, som Samsung fortsätter att driva med nya produktionsprocesser.

Å andra sidan med förlust display sektor, med tanke på att det kan vara förvirrande, men lätt förklaras av nedgången i LCD-teknik, särskilt som Samsung är angelägen om att betona att intäkterna på OLED-skärmar de växer.

Faktum är att Galaxy S7 har genererat medelstora positiva intryck sedan lanseringen och detta speglar uppenbarligen försäljningen; vi kommer att se under de kommande månaderna om det är en blixt i pannan eller om Samsung kommer att kunna köra sina smartphones resten av året.

Källa: Samsung