Galaxy S9, Galaxy Note 9 kanske inte får Bixby-rutiner på One UI 2.1

Samsung-Galaxy-S9-Bixby-2-One-UI.2-1

Samsung Galaxy Note 9 och Galaxy S9 är inte så gamla. Telefonerna är fortfarande kvalificerade för att få Android och One UI-uppdateringar. Den senaste, One UI 2.1, har upptäckts från och med mars förra året. Det sägs att låta telefonens klocka använda Spotify som ett larm. Det är bara en av många nya funktioner och förbättringar som förväntas rulla ut till Galaxy S9-serien, Galaxy S10-enheter, Galaxy Note 9-duon, Samsung Galaxy Tab S6 och till och med Galaxy Fold.

Både Galaxy S9 och Galaxy Note 9 kan snart få One UI 2.1. För ett par veckor sedan lovades det för Galaxy Note 9-användare. Testningen verkar vara över, så bli inte förvånad om du får One UI 2.1 över luften. Du kan få en varning när som helst snart.

Det är sant att vissa One UI-funktioner kanske inte är tillgängliga på 2.1-uppdateringen. Vi är inte säkra på varför men kanske jobbar Samsung med en fix. Kanske tror Samsung att en sådan funktion inte längre är nödvändig. Det är inte klart men Bixby Routines kanske inte hittar vägen till One UI 2.1 på Galaxy S9 och Galaxy Note 9.

Bixby Routines introducerades förra året. Samsung lämnade först patent på det. Samsung Galaxy S10s Bixby fick först rutiner tillsammans med Vision, Voice och Key Customization. Det fungerar på IFTTT-systemet och erbjuder flera anpassningsalternativ.

Vi tror inte att Samsung avslutar stödet för Bixby Routines, bara på Galaxy Note 9 och Galaxy S9. Funktionen har faktiskt nyligen lagt till stöd för Galaxy Buds +.

Bixby Routines finns inte på de två telefonerna. Det är möjligt att de äldre telefonerna inte uppfyller kraven för att Bixby Routines ska fungera korrekt. Den här funktionen har några mindre krav så kanske Galaxy Note 9 och Galaxy S9 inte har vad som krävs för rutiner.