Galaxy Watch Active2 får dedikerat YouTube

Galaxy Watch Active2 får dedikerat YouTube

Har du alltid velat titta på videor på din smartwatch? Nej? Men även om du aldrig tänkt på att ha den funktionen, tror Samsung att du borde. Deras kommande bärbara, Galaxy Watch Active2 kommer med sin egen YouTube-app. Och om du tror att det inte berör dig, om du har en äldre Samsung-smartklocka som körs på Tizen, kan det så småningom nå dig också. Detta kan vara Samsungs sätt att göra sina smartklockor mer som en fristående enhet.

Enligt 9 till 5 Google kommer Galaxy Watch Active2 att vara den första av OEM: s smartklockor som har YouTube TV-appen och den kommer ur lådan när den startar i september. Samsung sa också att de “ser fram emot” att också lägga till YouTube-appen till äldre smartklockor som körs på sin egen Tizen-plattform. Detta kommer antagligen att inkludera Galaxy Watch, Gear Sport och Gear S3 även om det inte har bekräftats och bara är spekulation baserat på de nyare enheterna som släpptes.

Det är också värt att notera att appen inte skapades av Google utan av Samsung själva. Det betyder att den kanske inte fungerar på samma sätt som en “officiell” YouTube-app. Baserat på videon som visar Galaxy Watch Active2, kommer appen att visa helskärm och du kan söka efter de videor du vill titta på via röstkommandon. Uppenbarligen är vad du kan göra här begränsat på grund av skärmstorleken, men åtminstone kan vi se att du verkligen kan titta på videor på din handled. Om din smartwatch har en inbyggd högtalare kan du också dra nytta av det.

Galaxy Watch Active2 fokuserar på personlig välbefinnande och spårning och har mer förfinade funktioner jämfört med tidigare enheter. Den har en ny signatur roterande digital ram och drivs av ett Exynos 9110 Dual core 1,15 GHz chipset. Den har funktioner som kan föreslå insikter och bättre livsstilsval om du vill förbättra din sömn, kost, mental hälsa, träningsrutin etc. Vi vet inte hur det att ha en YouTube-app passar in i allt detta men vi får en oavsett .

Bortsett från YouTube-appen kommer en officiell Twitter-app också att anlända till Galaxy Watch Active2 och eventuellt andra smartklockor senare. Detta löser några av klagomålen om apptillgänglighet om Samsung-bärbara datorer som inte körs på Wear OS.