Gartner: Kinesiska OEM-företag hjälper till att förbättra den globala försäljningen under tredje kvartalet 2018

Gartner: Kinesiska OEM-företag hjälper till att förbättra den globala försäljningen under tredje kvartalet 2018

Vi är nästan klara med det fjärde kvartalet och året 2018. Förvänta dig att olika märken och OEM-tillverkare gör meddelanden och släpper rapporter om hur antalet har ökat eller vänt på det värsta. Vi har några förutsägelser men vi kommer inte att berätta ännu. Det är bättre att höra först från de stora aktörerna eftersom deras ord är det som verkligen betyder något. Vad vi kan säga är att vi tror att smarttelefonförsäljningen ökade med 1,4 procent under det senaste kvartalet. Q3 2018: s ökning kan tyckas liten men det säger oss att mobilindustrin kommer att förbli länge.

Förbättring kan vara liten och långsam men det finns tillväxt. Särskilt tack till kinesiska tillverkare som Xiaomi och Huawei för att driva försäljningen över hela världen. Efterfrågan på kinesiskt tillverkade telefoner ökar ständigt trots USA: s uppmuntran för länder att sluta spela förmyndare. Siffrorna är fortfarande bra för Huawei trots att de inte kan komma in i USA helt.

Tillväxten på 1,4 procent under tredje kvartalet motsvarar 389 miljoner enheter. Det är många smartphones. Enligt Gartner, Xiaomi och Huaweis nummer när de kombineras och sedan tas bort från den globala telefonleverantörslistan, försäljning. Gartners forskningschef Anshul Gupta tillade,

Vi tror på kraften hos dessa kinesiska märken och utan dem vet vi inte hur många som har råd med premiumflaggskeppstelefoner. Speciellt Huawei-telefoner är efterfrågade med 43% tillväxt bara under tredje kvartalet. För närvarande är det nummer 2 i världen, bland topp 3 i flera europeiska länder och nummer 1 i Kina.

Gupta noterade också,

Under tiden såg Samsung en nedgång på 14% under tredje kvartalet. Not 9: s release gav inte ett väsentligt bidrag men vi hoppas att det kommer att göra det här Q4. Siffrorna kan också ändras under första kvartalet 2019 eftersom de nya Galaxy S10-telefonerna och den vikbara Galaxy-telefonen kommer att presenteras.

KÄLLA: Gartner