Global mobilförsäljning minskade med 20% förra kvartalet, rapporterar Gartner

Global Smartphone Sales Q2 2020

Även utan studier kan vi anta att smarttelefonförsäljningen har minskat under de senaste månaderna. Huawei har faktiskt överträffat Samsung förra kvartalet på den globala telefonmarknaden när vi tittade på antalet leveranser av de två varumärkena. Globalt forsknings- och rådgivningsföretag Gartner har nyligen publicerat en rapport som säger att försäljningen av smartphones har minskat med 20%. Det är för andra kvartalet 2020 vilket är förståeligt eftersom de flesta delar av världen är i låsning de månaderna.

Pandemin har avslöjat många saker i våra liv. Många slutade spendera pengar på saker som inte är väsentliga. Vi säger inte att smartphones är onödiga. De är faktiskt väldigt viktiga eftersom de tillåter oss att få kontakt med människor och kommunicera bättre, särskilt i dessa tider när vi är begränsade i vår interaktion med varandra.

Gartners rapport säger att Samsung och Huawei faktiskt är i en virtuell slips i Global Smartphone Sales. Den globala försäljningen av telefoner är nere på 295 miljoner enheter. Det är en nedgång på 20,4% från föregående kvartal.

Samsung såg den största nedgången. Apples försäljning var oförändrad jämfört med året innan. Huawei-försäljningen minskade också (jämfört med samma period föregående år). Intressant nog steg det från föregående kvartal. Samsung och Huawei är bundna till topplaceringen.

Endast Kina såg en ökad efterfrågan på mobilförsäljning medan de flesta länder gick ner. Försäljningen minskade med sju procent vilket är betydligt liten. Du förstår, inte många människor spenderar eftersom detaljhandeln och resorna också är nere. I Indien minskade också försäljningen (-46%).

Gartners Senior Research Director Anshul Gupta sa: y nedgång i smarttelefonförsäljningen i år. ” Han lade till: