Gogoro: den elektriska designsparken förbereder sig för sin europeiska debut

Gogoro: den elektriska designsparken förbereder sig för sin europeiska debut

De senaste nyheterna från Gogoro, den smarta elektriska skoter skapad av två ex-designer av HTC, går tillbaka till augusti när fordonet anlände till gatorna i Taipei. Nu siktar ekosystemet bestående av skotrar och laddstationer påEuropa planerar debut i staden Amsterdam, under första halvåret 2016.

Lanseringen på den gamla kontinenten var möjlig tack vare den måttliga framgången för Gogoro i sitt hemland och nådde 5% av nyförsäljningen inom sektorn, och framför allt tack vare den sista finansiering från Panasonic, som producerar systembatteriet på 130 miljoner dollar.

LÄS OCH: Framtidens skoter är elektrisk och utan autonomiproblem

Det finns inga nyheter på Europeiska priserna på Gogoroi Taiwan är priset cirka 4000 dollar. I Amsterdam planerar företaget att öppna en “butik” där potentiella köpare framför allt kommer att kunna ta reda på hur man laddar sparkcyklarna som vi påminner om att använda utbytbara batterier snarare än den klassiska laddningen.

Kommer design, modernitet, grönt synsätt och komfort att erövra Europa? För tillfället spelar företaget det ”säkrare” kortet och väljer en av de städer som mest uppskattar ekologiska resor på två hjul.

Via: The Verge