Google Assistant förväntar sig att nå 1 miljard användare i slutet av månaden

Google Assistant förväntar sig att nå 1 miljard användare i slutet av månaden

Eftersom den virtuella / digitala assistentmarknaden är så konkurrenskraftig just nu, är alla fördelar du kan ha mot din konkurrens anledning att fira. Google är nu stolt över det faktum att deras Google Assistant snart kommer att nå en miljard användare trots att de uppskattar att det kommer att vara i slutet av månaden. De har också sammanfattat sitt ganska hektiska 2018 när de verkligen gjorde allt för att få användbara funktioner för att fullt ut kunna konkurrera med Alexa och Siri.

Tja, tekniskt sett har Google en tydlig fördel jämfört med sina konkurrenter eftersom de har Android-smartphones och surfplattor som kan köra Google Assistant, förutom Google Home-familjen med högtalare. Telefonerna utgör den ”stora majoriteten” av dem som använder den, så det är en sak att de har ett ben emot att säga Alexa som litar mer på Echo-enheter och andra kompatibla smarta högtalare snarare än smartphones.

Markören för en miljard är ganska betydelsefull som just i maj 2018, de var fortfarande på 500 miljoner. Så det är dubbelt så många användare på 8 månader. En anledning är förmodligen att de har lagt till fler språk 2018. Det finns nu tillgängligt på nästan 30 språk i 80 länder och du kan till och med prata mer än ett språk till din Google Assistant nu. Det har också blivit kompatibelt med fler smarta hemapparater och ökat med 600% under det senaste året till sina över 10 000 enheter med över 1600 populära märken.

Google säger att de planerar att ytterligare utöka Google Assistant och föra det till och med till tillväxtmarknader. Ett av deras första mål skulle vara funktionstelefoner eftersom att lägga till en virtuell assistent skulle göra det lättare för människor att använda även med sina begränsade funktioner. Det vore intressant att se hur de kommer att kunna göra detta.

Google förväntas göra ytterligare meddelanden om Google Assistant under den pågående Consumer Electronics Show i Las Vegas. Vi håller dig uppdaterad om eventuella nya utvecklingar.

KÄLLA: Google