Google Assistant kan nu styra din Xbox

Google Assistant kan nu styra din Xbox

Cortana-fans, ta djupt andetag, Microsoft expanderar var och hur du kan styra din Xbox genom att släppa en ny färdighet för Google Assistant. Tillgänglig från och med idag kan du nu låta din Google-enhet integreras med din Xbox.

Medan Google Assistant inte installeras på Xbox, har Microsoft släppt ett nytt plugin för Googles virtuella hjälpare som gör att du kan styra din Xbox. Du kan be Google Assistant att starta ett visst spel, slå på eller av Xbox, starta appar, ta skärmdumpar och några andra kontroller.

Om du vill lägga till denna funktionalitet i din Google-maskinvara måste du först gå med i programmet här. Därefter hittar du en lista över alla kommandon här.

Tillägget av Google Assistant-stödet för Xbox är ett nätpositivt för alla som använder Googles hårdvara, för Cortana-fans, det är en annan smärtsam insikt att Cortana inte längre är prioriterat för Microsoft. Med Alexa-integrationen och nu Google Assistant är det lite värde att hålla fast vid Cortana som konsument om du inte är en hård fan.

Eftersom Microsoft nu stöder Google Assistant på en del av sin programvara / hårdvara, får det mig att undra om vi någonsin kommer att se ytterligare support i Windows 10? Vi har redan sett en Alexa-app för skrivbordet och om Microsoft nu stöder Google Assistant verkar sannolikheten för att det händer inte för långt.

Märkt med Google Assistant, Microsoft, Xbox