Google Assistant kommer till Android TV, Android Wear 2.0, bilar och mer

Google Assistant kommer till Android TV, Android Wear 2.0, bilar och mer

Vi hade förväntat oss det i artikeln i den nya skölden, men det är bra att upprepa det för eftertiden: Google Assistant kommer fram till Android TV, tack vare en programuppdatering som kommer att släppas under de kommande månaderna. På detta sätt kan du interagera med din låda och den anslutna TV: n på ett ännu mer naturligt sätt. Här är några exempel:

Spela innehåll: “Spela Stranger Things på Netflix.”

Upptäck innehåll: “Sök på YouTube AndroidWorld” och du kan också fortsätta, om du är intresserad av fler videor, helt enkelt lägga till: “spela den andra”

Få svar: “Berätta allt om Jurassic Park”

Interagera med andra IoT-enheter: “Släck ljuset”

Förbered dig för dagen: “Hur lång tid tar det att komma till kontoret?”

Google Assistant på Android TV kommer till NVIDIA Shield och alla Android 6.0-baserade Android TV-apparater Marshmallow eller Android 7.0 Nougat, men Shield kommer att vara den första som erbjuder upplevelsen Assistent handsfree, det vill säga alltid lyssna.

Google har dock för avsikt att utvidga räckvidden för Assistent kraftigt och lovar sin ankomst den Android Wear 2.0, system av infotainment baserat på Android (“Auto” anges inte) och många andra typer av enheter.

Det finns bara en bitter sista anteckning att göra: i dagens pressmeddelande talar Google alltid om “USA”, och även de kommandon som översatts här till italienska var alla på engelska, ett tecken på att assistenten antagligen inte kommer till Android TV-apparater i resten av världen. Så länge Googles AI inte talar vårt språk är det värdelöst att vara under några illusioner och tyvärr har vi ingen kommunikation om det.

assistent-tv

Källa: Google