Google Fit och Google Sounds är de senaste Android-apparna för att få mörkt läge

Google Fit och Google Sounds är de senaste Android-apparna för att få mörkt läge

Ett annat par av Google-appar har fått behandlingen i mörkt läge.

Google Fit har fått ett mörkt läge med en uppdatering till version 2.16.22. Hela appen är mörkare när mörkt läge är aktiverat, men det ser ut att vara mer mörkgrå än en riktig svart.

En användare säger att det finns en inställning som låter dig slå på eller av mörkt läge i appen, men inte alla ser det. Att aktivera mörkt läge på systemnivå bör dock få det mörka läget att visas i appen.

Den andra appen som får ett mörkt läge är Google Sounds-appen för pixlar. Vi har inte hört mycket om den här ringsignalappen sedan den lanserades i slutet av förra året, men den får nu en uppdatering till version 2.1 som innehåller ett mörkt läge. Och till skillnad från Google Fit mörka läge ser Google Sounds mörka mer ut att vara helt svart.

Också nytt i Google Sounds v2.1 är en flytande åtgärdsknapp längst ned till höger i appens Mina ljud-avsnitt. Med den kan du manuellt lägga till en ringsignal i appen, vilket borde vara lite enklare och mer upptäckbart för användare än den tidigare metoden som krävde att du sidladdar MP3-filer i mappen Ringsignaler i telefonens lagring.

En av de viktigaste nya funktionerna i Android Q är ett systemomfattande mörkt läge, så det är vettigt att Google skulle lägga till ett mörkt läge i alla sina appar så att de är redo för offentlig lansering av Android Q. Plus, mörkt läget kan vara lättare för dina ögon när du surfar på telefonen på natten och kan hjälpa till att spara lite batteritid på OLED-skärmar, så vi är glada att se Google erbjuda ett mörkt läge i fler av sina Android-appar.