Google Glass återuppstått för vertikala marknader

Google Glass Resurrected for Vertical Markets

Alphabet tillkännagav idag återlämnandet av Glass, som tappar Googles namn och riktar sig mot vertikala affärsmarknader som tillverkning, logistik och sjukvård.

“Efter två år i ett begränsat program är Glass Enterprise Edition nu tillgängligt för fler företag via vårt nätverk av expertpartners”, skriver Glass-projektledaren Jay Kothari. “Baserat på den positiva feedback som vi fått från kunder i ett speciellt program som vi har kört under de senaste två åren, gör vi nu Glass Enterprise Edition tillgängligt för fler företag genom vårt nätverk av partners.”

Vad detta betyder är att Glass, till skillnad från sin föregångare, Google Glass, inte längre riktar sig mot en höft om en läskig marknad för glashål, individer som går ut offentligt med dessa fruktansvärda enheter och terroriserar andra virtuellt. Detta är ett smart drag på ett antal nivåer, även om det också är en mindre potentiell marknad och mer besläktad med Microsofts strategi med HoloLens.

“Arbetare inom många områden, som tillverkning, logistik, fälttjänster och hälso- och sjukvård, tycker att det är bra att konsultera en bärbar enhet för information och andra resurser medan händerna är upptagna”, förklarar Kothari och vidare kanaliserar HoloLens playbook. ”Det är därför vi har arbetat nära de senaste två åren med ett nätverk av mer än 30 expertpartners för att bygga skräddarsydd programvara och affärslösningar för Glass för människor inom dessa områden. Vi har också gjort förbättringar av designen och hårdvaran så att den är lätt och bekväm för långvarigt slitage. Vi har också ökat kraften och batteritiden. ”

Kothari citerar en tvättlista över kunder som använder det nya glaset, och när man tänker på detta inträffar det att en sådan lösning är ett mycket bättre alternativ för de flesta än de skrymmande HoloLens.

Nyheter om att Alfabetet – egentligen Alfabetets “måneskott” -avdelning, som heter X – i hemlighet har arbetat med att förbättra denna föraktade produkt i två år är uppenbarligen överraskande. Men det är uppenbart att de har hittat en användning för det. Och eftersom det är en som inte inkluderar svindlande, tekniskt svältade idioter, är jag okej med det.

Märkt med Google Glass