Google Home döljer några nördhemligheter: API: er som endast kan användas lokalt

Google Home döljer några nördhemligheter: API: er som endast kan användas lokalt

Google Home, den smarta högtalaren med assistenten, möjliggör interaktion med ett stort antal enheter, genom både direktintegrationer och IFTTT. Vad enheten saknar är lite öppenhet för gemenskapen nördar, de som kanske vill ha tillgång till funktioner för röstkommandoigenkänning för att integrera dem i sina projekt.

Om du inte gör enad hoc-app, som fortfarande behöver godkännande final från Google, det finns inte många andra sätt att “prata” via kod a Google Home, eller inte? De utvecklaren som kallar sig på Reddit har upptäckt några API dold av smart högtalare Google, som kan nås i ett lokalt nätverk.

LÄS OCH: Google Home, vår recension

Dessa är så kallade metoder POST / FÅ, liknande de som används för webbsurfning, som låter dig komma åt funktioner som information om timer är väckarklockor uppsättning, namnbyte av enheten, aktivering / avaktivering nattläge eller listan över Bluetooth-enheter Medarbetare.

Inget som kan undergräva säkerhet av enheten eller som gör att den kan styras, eftersom du under alla omständigheter måste komma åt den i samma nätverk, men om du är en nörd kan du lära dig mer om dokumentation sammanställs av och görs tillgängliga för alla på GitHub.

Via: Android Police Källa: Reddit