Google Home talar nu på italienska (videotest)

Med Google Home kan du nu kommunicera med röst med Banca Sella och kontrollera dina konton

Överraskande idag har Google släppt det italienska språket för alla sina röstassistenter från “hem”, eller Google Home och Google Home Mini. För närvarande är enheterna ännu inte tillgängliga i vårt land, men alla användare som har enheten som köps utomlands kan nu tala på italienska (och förstås).

Erkännande av olika poster är aktiverat (för att använda separata konton), medan hemautomatiseringskontroll, en funktion som inte finns i Google Assistant för smartphones. Det finns inte heller några genvägar. Det är dock fortfarande möjligt att använda vissa hemautomationsfunktioner (som att tända lamporna) genom att säga meningen på engelska. Uppstart-svaret kommer fortfarande att vara på italienska. Men inte alla kommandon på engelska tas fortfarande emot av den italienska rösten.

Tillsammans med det italienska språket finns det nu också röstidentifiering (alltid på vårt språk) och den nya menyn för nyheter på italienska.

Hur aktiverar jag Google Home på italienska?

Det är väldigt enkelt: öppna bara Google-applikationen, öppna den sista fliken och tryck på inställningar. Härifrån trycker du igen på Inställningar direkt under rubriken Google Assistant och bläddrar till Enheter där du hittar ditt tidigare konfigurerade Google Home. Välj det och ändra sedan Assistentens språk. Om du har fler än en kommer du att bli ombedd att ändra den för alla enheter.

Det verkar som att funktionen redan är tillgänglig för alla ägare av Google Home, men det har för närvarande inte kommit något officiellt meddelande från Google ännu.

Videotest

Vi testade snabbt Google Home på italienska åt dig och gjorde videon som du hittar nedan. Det verkar som att användarupplevelsen under de första timmarna skiljer sig från person till person men att resultatet totalt sett liknar det som visas av oss.

När den anländer och var den ska köpas

Det är omöjligt att säga när det kommer till Italien, men vid denna tidpunkt kan det handla om lite, högst några veckor. Under tiden kan du redan köpa den från olika europeiska säljare på eBay.