Google Indien lanserar Bolo-läsundervisningsapp för barn

Google Indien lanserar Bolo-läsundervisningsapp för barn

I informationsåldern är det inte bara ett måste utan ett behov att ha förmågan att läsa. En färsk rapport från Indien säger att på landsbygden kan hälften av eleverna i klass 5 med säkerhet läsa en lärobok … från nivå 2-nivå. Uppenbarligen kommer detta att påverka deras vidareutbildning och så har Google nu kommit med en läs-app som föräldrar kan använda för att hjälpa sina barn att få bättre läsförmåga.

Bolo är en Android-app som nu endast är tillgänglig i Indien som är utformad för elever i grundskolan. Den använder taligenkänning och text-till-tal-teknik för att hjälpa barn och deras föräldrar att öva sig på att läsa via sin smartphone. Den har till och med en läskompis som heter Diya som hjälper barnet genom att uppmuntra, förklara och korrigera misstag genom att hjälpa dem när de läser högt.

Appen har ursprungligen 50 berättelser på hindi och 40 på engelska från Storyweaver.org.in-biblioteket och de kommer att lägga till fler berättelser från andra partners i framtiden. Det finns också ordspel som barnen kan spela och de kan också få märken och belöningar. De kan spåra sina framsteg och om flera barn använder appen (som de kan) kontrolleras och spåras deras individuella framsteg.

De bästa nyheterna är att appen och de berättelser du kan komma åt är naturligtvis helt gratis. Dessutom kan du använda den offline så att det inte finns några andra distraktioner för barnet (och för dig) när det är lästiden. Säkerhet och säkerhet för barnen är också en prioritet i appen så att all personlig information bara finns på enheten.

Bolo-appen är nu tillgänglig för nedladdning under ett öppet Beta-program. Alla som har en Android-smartphone som kör på Android 4.4 KitKat och senare kan använda appen så länge du är i Indien. Inga nyheter ännu om det kommer att finnas tillgängligt i andra länder men Google sa att det kommer att utvecklas på andra språk.

KÄLLA: Google Indien