Google Maps lägger till fler cykelrelaterade funktioner

Google Maps lägger till fler cykelrelaterade funktioner

En sak som har sett tillväxt under denna pandemiperiod är cykelindustrin. Med folk som är försiktiga med att pendla i trånga bussar och tåg och vissa städer som faktiskt stänger av kollektivtrafiken, har människor vänt sig till cyklar som ett mer hållbart och också säkrare sätt att komma dit du behöver vara. Google Maps har redan cykelanvisningar i appen i några år nu, men nu utökar de den till fler territorier och lägger också till fler funktioner för att hjälpa människor att navigera på platser medan de är på cyklar.

Cykelanvisningar på Google Maps finns nu tillgängliga i nästan 30 länder världen över. De använder maskininlärning, komplexa algoritmer, såväl som verkliga förhållanden baserade på bilder och myndighetsdata och samhällsbidrag för att ge dig bästa möjliga information. På grund av COVID-19 har många städer och länder lagt till eller utvidgat cykelbanor och därför har Maps integrerat all denna nya information i appen.

Under de kommande månaderna ser du mer information om dessa utökade cykelfält. Lokala myndigheter uppmuntras också att tillhandahålla viktig information via Maps Geo Data Upload-verktyg så att deras lokala information också kommer att återspeglas på Google Maps. Cykelvägarna speglar också saker som tunnlar, trappor och ytförhållanden som kanske inte är bäst för tvåhjulstransporter.

För de som inte äger cyklar är cykeldelningstjänster också lika viktiga. Google Maps kommer också att lägga till änd-till-slut-vägbeskrivning som innehåller information om dockad cykeldelning när du väljer cykelväg. Detta inkluderar vägbeskrivningar till cykeldelningsstationer nära startpunkten samt tillgänglighet för cyklar, cykelanvisningar sväng för sväng till bikeshare-stationen närmast din destination med tillgång till live-docka och naturligtvis vägbeskrivning från stationen till din eventuella destination.

Dessa dockade bikeshare-anvisningar kommer att finnas tillgängliga för 10 städer vid lanseringen: Chicago, New York City, San Fransisco Bay Area, Washington DC, London, Mexico City, Montreal, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Taiwan och New Taipei City. De arbetar med Ito World och andra cykelpartner så förhoppningsvis kommer de att expandera till fler städer i framtiden.