Google Pay kommer inte längre att vara en funktion i Kontakter för Android

Google Pay G Pay

Vissa ändringar kan snart märkas på Google Pay. Faktiskt kan ändringen ses först på Google Kontakter för Android eftersom möjligheten att skicka betalning snart kommer att tas bort från de vanliga funktionerna. Kontakter är en standardapp på alla Android-enheter. Google sägs släppa en uppdatering som kommer att medföra ändringar i de åtgärder som är tillgängliga för snabb åtkomst. En förändringslogg för Kontakter version 3.26 visar den här frasen:

Mobilanvändare kommer också att få veta detta: Så istället för att skicka pengar från appen Kontakter måste du istället använda Google Pay-appen.

Processen innan var – Välj dollarsymbolen “Betala”, välj ett telefonnummer eller e-postadress och ange ett belopp. Användarens e-postadress och bankkonto förhandsgranskas också innan åtgärden kan slutföras.

Allt kommer att bli annorlunda nu. Använd bara Google Pay-appen och välj sedan fliken “Skicka”. Denna mobilbetalning är endast tillgänglig för dem som bor i USA. De i Storbritannien hade tidigare P2P-betalningar men det är inte längre tillgängligt för dem av någon anledning.

Andra kan bli besvikna över denna förändring men vi förstår att Google vill att båda apparna ska vara mer fokuserade för specifika funktioner. Kontakter handlar bara om att kommunicera och skicka meddelanden medan Google Pay är för mobilbetalningar. Den gamla Kontakter-Google Pay-integrationen är borta när du får den senaste Kontakter-uppdateringen.