Google Photos Team släpper appen Smartphone Photo Scanner

Google Photos Team släpper appen Smartphone Photo Scanner

Google Photos har lanserat en ny mobilapp som heter PhotoScan som hjälper dig att skanna dina pappersbaserade foton och ladda upp dem till molnet.

“Vi har alla de gamla albumen och lådorna med foton, men vi tar oss inte tid att digitalisera dem eftersom det är för svårt att få rätt”, skriver Googles Jingyu Cui i ett nytt inlägg till företagets The Keyword-blogg. Vi vill inte skicka bort vår originalkopia, att köpa en skanner är kostsamt och tidskrävande, och om du försöker ta ett foto av ett foto får du krokiga kanter och bländning. ”

Den nya PhotoScan-appen försöker lösa dessa problem. Och den här nya gratisappen är skild från Google Foto, eftersom skanning av gamla pappersbaserade foton förhoppningsvis inte är något som användarna behöver göra regelbundet framöver.

Eftersom jag har spenderat en stor del av året på att skanna in tusentals gamla pappersbaserade foton – och fortfarande har många, många tusentals kvar – är jag uppenbarligen väldigt nyfiken på den här appen. Jag är också direkt misstänksam att det inte nödvändigtvis är det bästa sättet att ta en bild av en bild.

Men Google säger att PhotoScan övervinner de typiska problemen med den här typen av saker genom att automatiskt upptäcka fotokanter, automatiskt räta ut och rotera skanningarna och ta bort bländning. Och dina skannade foton kan sparas automatiskt i, vänta på det, Google Foto.

Utöver funktionerna för automatisk förbättring innehåller PhotoScan också avancerade redigeringsfunktioner så att du kan göra saker som att korrigera exponeringen och mättnaden. Appen ger också unika “utseende” som du kan använda för att tillämpa filter på dina foton.

Jag är borta den här veckan, men jag kommer absolut att kolla in den här med mina riktiga foton när jag kommer hem. Vem vet? Den här appen – kanske i kombination med ett stativ eller telefonfäste av något slag – kan faktiskt visa sig vara en bättre lösning än den manuella skanning jag har gjort.

Google PhotoScan är tillgängligt för både Android och iOS (iPhone / iPad). Du kan lära dig mer här också:

Märkta med digitala foton, Google, Google Foto