Google Stadia ger 5.1 surroundljud, virtuellt tangentbord till webben

Google Stadia ger 5.1 surroundljud, virtuellt tangentbord till webben

Molnspel med stöd för flera plattformar är framtiden och Stadia är ganska aggressiv när det gäller att utnyttja det utvecklade ekosystemet. Mitt i de nuvarande hemma-beställningarna vill Google nå så många kunder som möjligt med Stadia. Inte överraskande då har de gjort Stadia Pro molntjänst gratis för spelare i 14 länder utan att de behövde köpa några hårdvarupaket, som tidigare krävdes. Och introducerar nu 5.1 surroundljud och virtuellt tangentbord till spelplattformen för att underlätta spelare som spelar på nätet.

Stadia-användare får två månaders kostnadsfri tjänst – nya, såväl som befintliga användare behöver inte betala 9,99 USD för två månader. Efter att du registrerat dig kommer nio spel inklusive Grid, Destiny 2, GYLT och Spitlings att spela direkt. Efter att ha tagit 4K-streaming-kapacitet förra månaden, nu för webbspelare, har Google rullat ut ett paket funktioner för att förbättra den totala spelupplevelsen.

Det finns 5.1 surroundljudstöd på webben vilket kommer att gynna användare som har anslutit ljudutgången till Hi-Fi-utrustning. Tidigare var funktionen endast tillgänglig för TV-streaming och utvalda surfplattor och telefoner. Alternativet att ha ett skärmtangentbord när spelkontrollen är ansluten gör det lättare att mata in ett namn eller annan viktig statistik när du sitter i en lutande sittplats. Tillsammans med detta kommer det att finnas meddelanden för mobila enheter som visar anslutningskvalitet för att kontrollera eventuella spelfördröjningar eller datarelaterade problem.

Innan detta för att kontrollera kvaliteten på internetsignalen var en spelare tvungen att manuellt öppna Stadia-menyn. Inte mycket har utvecklats om uppdateringarna från Google Stadia-communityn som just släppte en kort lappanteckning för uppdateringen numrerad 1.45. När och när mer information släpps kommer vi att försöka uppdatera den här, håll dig uppdaterad.