Google vill förbättra IoT med en utmaning som är öppen för alla forskare

Tony Fadell har valt att lämna Nest, hans skapelse

L ‘IoT har utvecklats starkt de senaste månaderna, vilket framgår av den ökande mängden anslutna enheter som lanserats på marknaden. Ändå finns det fortfarande många aspekter av denna teknik som kan och måste förbättras.

Att upprepa det är också Google som av just denna anledning lanserarInternet of Things (IoT) Technology Research Award Pilot, en tävling tillägnad forskare universitetsstudenter inom sektorn som syftar till att driva utvecklingen av lösningar som kan förbättra sakernas internet i dess kritiska punkter.

LÄS OCH: IoT kommer in i ditt hem, men det kan också ge oss främlingar

De som är intresserade av att delta måste föreslå idéer om hur man kan förbättra interoperabilitet mellan system, integritets- och säkerhetsaspekten och metoder för interaktion mellan användare och ansluten enhet.

“Vi inbjuder dig att skicka förslag till oss där Googles IoT-teknik används (1) för att utforska intressanta användningsfall och innovativa användargränssnitt, (2) ta itu med tekniska utmaningar när det gäller interoperabilitet mellan enheter och applikationer, (3) experimentera med nya metoder för integritet, säkerhet och skydd. “

Kärnan i utmaningen är all teknik och experiment av Google inom “anslutna saker” inklusive Android Brillo, och OnHub-routrar.

Om du är forskare specialiserad inom sektorn och vill försöka komma in i världen avGoogle IoTmåste du bara nå det särskilda formuläret och skicka din ansökan senast den 29 februari nästa.

Källa: Google Research