Googles anställda är nästan alla vita män

Googles anställda är nästan alla vita män

Google släppte idag demografi över sina 50 000 anställda runt om i världen. Resultatet är att de mestadels är män (70%) och vita (61%).

Google det är inte där vi vill att det ska vara när det gäller mångfald ”kommenterade VP för Google när det gäller mänskliga resurser, Laszlo Bock.

Och vad gäller uppgifter om etnicitet endast gäller amerikanska anställda, är 70% av de anställda globalt fortfarande vita, medan 91% av dessa amerikaner är antingen vita eller asiatiska. När det gäller ledarpositioner är å andra sidan 70% män och 72% är vita.

Detta faktum förstärker stereotypen att Silicon Valley-företag i första hand är en manlig verksamhet, och detta framgår ännu tydligare av det faktum att icke-teknologirelaterade positioner inom företaget endast är ockuperade av 52% av män. fall, medan de mer “tekniska” är 83%.

Som delvis försvar måste det sägas att Google också är ett av få företag som offentliggör dessa uppgifter och målar en situation som många låtsas att de inte ser. Det donerade också 40 miljoner dollar till organisationer som främjar datorutbildning för kvinnor och flickor.