Googles nya självkörande bilar är redo: på väg i slutet av månaden (foto)

Googles nya självkörande bilar är redo: på väg i slutet av månaden (foto)

För mindre än en månad sedan blev Googles självkörningsavdelning Waymo, en verklighet i sig. Nu är det Waymos VD, John Krafcik, som förklarar på bilutställningen i Detroit hur den nya generationen av sin teknik självkörning vara redo för gatorna.

Vi pratar inte om de roliga lilla rattfria bilarna vi redan har sett på gatorna runt Googles huvudkontor, eller till och med den eftermonterade Lexus. Inom slutet av januari, på vägarna i Mountain View (Kalifornien) och Phoenix (Arizona), kommer att börja cirkulera Waymo fredlig, de som är födda från samarbetet med Fiat Chrysler.

LÄS OCH: Googles självkörande bilar blir verklighet

Huvudskillnaden är att de flesta system som gör bilar som kan köra själva har varit internt utvecklad. Till exempel, om tidigare en LIDAR-sensor kostade gruppen 75 000 dollar, har siffran nu slås ner till bara 7 500 dollar.

Vägen mot en framtid där vi inte behöver röra någonting i bilen fortsätter, men det är bra att komma ihåg att Google och Waymo har övergiven planerar att göra riktiga fordon, utan snarare att fokusera på programvara och autonom körteknik i vid mening att säljas till faktiska tillverkare.

Källa: The Verge