GoPro har lanserat sin 360 ° YouTube

GoPro Omni: leveranser av riggen för 360 ° -videor börjar nästa vecka (video)

Go Pro fortsätter att genomföra den intensiva planen för att återhämta sig från sin kris. Under de senaste veckorna har vi redan sett hans videoredigeringsapp, lanseringen av utvecklingsprogrammet och presentationen av Omni VR, en rigg för virtuell verklighet; nu är företaget tillbaka med två nya produkter inom det sista fältet.

Det gör detta med GoPro VR är LiveVR två lösningar båda tillägnad världen av virtuell verklighet, en designad för dem som vill njuta av den och den andra för dem som vill skapa den. GoPro VR det är faktiskt en webbplats där bästa 360 ° -videor gjord med företagets actionkameror (du kan hitta ett exempel i slutet av artikeln), lite av en YouTube avsedd endast för virtual reality-tittare.

Allt är baserat på teknik Kolor, som bland annat erbjuder en kvalitet som är betydligt överlägsen konsumentlösningar, ett företag som förvärvats av GoPro och specialiserat på 360 ° -video. Den finns också som en app för iOS och Android, perfekt för dem med kartong eller liknande.

LÄS OCH: Selfies 2.0 är de du kommer att ta i Facebook virtual reality

LiveVR istället är det en version anpassad till virtuell verklighet, med därför förbättrad överföringskapacitet, av HEROCast, ett tillbehör som lanserades förra året och utformat för direktsändningar. För att avsluta den rika serien av meddelanden också det officiella priset för Omni VR den tidigare nämnda GoPro sex-kubik riggen designad bara för att göra 360 ° videokvalitet, som det första du hittar på GoPro VR.

Det börjar på $ 1500 för det tomma skelettet, om du redan har sex GoPro, upp till $ 5000 för det kompletta satsen som erbjuder ett färdigt att använda paket, komplett med programvara, kablar och minneskort.

Många undrar om 360 ° -videor är det verkliga nästa steget i framgången för onlineunderhållning; under tiden finns det många företag som “tar risker” genom att investera kraftigt inom detta område. Vi kommer att se de närmaste månaderna, även om spridningen av tittare fortfarande kämpar för att ta fart, om de sfäriska videorna kommer att kunna skära ut en tillräcklig bit tittare.

: om du ser en inloggningsförfrågan visas på denna sida, klicka utan problem på avbryt. Det är inte vårt fel, men det är en GoPro-beroende varning som vi hoppas kommer att tas bort snart.

Play-Store-märke

App-Store-märke

badge Microsoft Windows universella appar

Mac App Store-märke

Via: Engadget Källa: GoPro