GoPro HERO vs Xiaomi Yi Camera, vår jämförelse (foton och videor)

GoPro HERO vs Xiaomi Yi Camera, vår jämförelse (foton och videor)

De är två billiga actionkameror, ofta intill varandra, men faktiskt väldigt olika. Ta reda på vilken som är bäst för dig i vår jämförelse.

Vi har redan granskat både Yi Camera och GoPros HERO separat, men eftersom den förstnämnda ofta avfärdas till fördel för den senare, ville vi ändå sätta dem sida vid sida för att visa dig hur valet inte alls är uppenbart.

På papper Yi-kameran är definitivt överlägsen HERO: tekniskt sett är den förra mer på sidan av HERO3 + Silversom dock kostar € 320. Om man bara tittar på de tekniska databladen finns det ingen jämförelse:

GoPRo HERO Xiaomi Yi-kamera
1080p-video Ultra-wide FOV med 30, 25 fps upp till 60 bilder per sekund
720p-video Ultra-wide FOV med 60, 50 fps upp till 120 fps
480p-video nd. upp till 240 fps
Foto 5 megapixlar 16, 13, 8 och 5 megapixlar
Brista 5p / s 5p / s
Tidsfördröjning (foto) 0,5 sekunder 0,5 till 60 sekunder

Yi Camera spelar in och spelar in bättre än HERO: också utmärkt för “turister”

Och tro inte att Yi-kameran, trots de överlägsna tekniska färdigheterna, skjuter sämre än hjälten, för det är det inte. Du har bevis på detta i proverna i slutet av artikeln och i vårt videotest, liksom från respektive recensioner: Yi Camera har mer trogna foton, inte bara på grund av det större antalet pixlar utan också för en bättre vitbalans och för den lägre ljud; och i genomsnitt är definitionen högre även i videor, särskilt i svagt ljus. Det kan finnas några små undantag, men konceptet är det ur teknisk / kvalitativ synvinkel överträffar Yi Camera lätt hjälten.

Så vem ska föredra hjälten? De som letar efter en fristående actionkamera. GoPro HERO är i själva verket en fristående enhet, som inte kan ansluta till en smartphone (den har ingen typ av trådlöst nätverk) och som du kan hantera via den lilla skärmen. Yi-kameran är inte självständig: Högst kan du växla mellan foton och videor, men för att ändra upplösning och fotograferingsläge behöver du en ihopparad smartphone, och det kan i vissa fall vara mycket obekvämt. Detta har också en nackdel: att överföra innehåll från Yi-kameran till telefonen är omedelbart; med GoPro måste du istället använda en kabel.

En annan skillnad: GoPro HERO kommer insvept i sitt skal tålig och vattentät (från vilken den inte kan dras ut), Yi-kamera nr och svårigheten att hitta Tillbehör för Yi Camera är det objektivt mycket bättre än GoPro, som nu finns överallt (och det finns många). Yi Camera, om du undrar, är inte kompatibel med GoPro-tillbehör, även om någon adapter borde komma ut.

GoPro HERO är mer motståndskraftig och autonom: bättre för “extrema idrottare”

Moralen är att en “extrem sportsman” lätt skulle kunna föredra GoPro hur som helst, för när du ska hoppa med en fallskärm vill du inte ta ut din telefon för att bestämma vilken film du ska göra, eller för att om du gungar behöver du inte vara rädd för att det kommer att ta några träffar, bara för ge ett par triviala exempel.

För att inte tala om att det är mycket mer komplicerat att genomföra garantin på en Yi-kamera än på en GoPro, eftersom det beror mycket på var du ska köpa dem. I detta avseende: Yi Camera finns både från internationella butiker för cirka 70 € (+ möjliga tullar) och på Amazon.it för cirka 120 €. GoPro HERO listpris är € 140, men online är det minst tio euro mindre, så även prisskillnaden blir ganska skrattretande.

Kort sagt beror allt på personliga behov, som alltid: kvalitet eller idrott de är i huvudsak de två faktorer som du måste ge en relativ vikt utifrån vad du behöver, och vid denna tidpunkt finns det inte längre något behov av att berätta för dig vem som uppfyller den ena och den andra mest. Om du fortfarande tvivlar kommer videon nedan att klargöra dem för dig.

Bilderna är alla i originalupplösning: först GoPro och sedan Yi Camera: