Hands On: Xbox One S

Hands On: Xbox One S

Idag kommer tusentals spelare runt om i världen att få sin Xbox One S-konsol som levererar ett par nya funktioner i ett mindre paket. Jag har använt konsolen de senaste dagarna och det finns några anmärkningsvärda förbättringar som är värda att påpeka för de som fortfarande är på staketet om du ska uppgradera eller om du funderar på att dyka in på Xbox-plattformen för första gången.

Den första stora förändringen är storleken, medan jag visste att den var 40% mindre, faktiskt att se den bredvid den äldre konsolen verkligen visar hur mycket skillnad som gör. Och ännu viktigare, det faktum att strömförsörjningen är intern ger den ett mindre fotavtryck i ditt medieskåp, vilket gör stor skillnad för alla som är trånga i rymden eller oroar sig för luftflödet runt sin konsol.

Bortsett från det mindre fotavtrycket, för mig åtminstone, går enheten tystare jämfört med min äldre Xbox One. Det beror troligen på att min strömförsörjning för den gamla konsolen har blivit smutsig på insidan vilket fick fläkten att springa högt när den slås på. Sammantaget skulle det vara tillräckligt för mig att vara tystare och mindre för att göra köpet, men det finns andra subtila förbättringar i konsolen.

Min favorituppdatering, och för vissa är detta ett problem, är att strömbrytaren för att slå på konsolen är en verklig knapp. På min svarta Xbox One är det en beröringskänslig knapp som har resulterat i att konsolen slås på flera gånger när den oavsiktligt stöts. Detta är en liten förändring men något som jag gillar och lägger till den övergripande listan över förbättringar av enheten.

Xbox One S Hero

Standardkontrollen har också förfinats och matchar naturligtvis också konsolens färg. Det finns ett lite strukturerat grepp på baksidan (inte lika bra som vad som kommer med Xbox Elite) men de verkliga fördelarna är att det nu inkluderar Bluetooth-stöd (användning med din surfplatta eller telefon) och räckvidden har utökats (dubbelt så långt av den gamla styrenheten).

I dina händer känns inte styrenheten mycket annorlunda än den äldre svarta, men det är internt som räknas här. Jag har alltid älskat kontrollerdesignen som börjar med Xbox 360 och det finns verkligen inget behov av att dramatiskt uppfinna denna kringutrustning dramatiskt.

Det svartvita temat ser utmärkt ut och en mindre skillnad är att Xbox-knappen i mitten är svart medan den på den svarta handkontrollen är en blank silverplast. Det finns också ett hörlursuttag längst ner på styrenheten bredvid den äldre hörlursporten.

Om du har en 4k-TV är Xbox One S ett enkelt val eftersom du nu kan spela upp innehåll (som Netflix) med den ökade upplösningen. Den integrerade IR-blastern är ett sötningsmedel som gör det lättare att använda konsolen eftersom den har möjlighet att slå på andra enheter i närheten.

Efter att ha haft konsolen under större delen av en helg är det lite för tidigt att ge en fullständig dom på Xbox One S. Men upplevelsen hittills har varit utmärkt och Microsoft har satt ihop en gedigen halvcykeluppdatering för Xbox One vilket innebär att om du är villig att bli en tidig adopterare verkar Xbox One S vara värt pengarna.

Märkt med Xbox, Xbox One, Xbox One S