Här är alla Windows-funktioner som du säkert kan inaktivera för att öka prestandan

Här är alla Windows-funktioner som du säkert kan inaktivera för att öka prestandan

Om du läser detta från en dator är det troligt att ditt operativsystem är Windows. På grund av dess utbredda användning är systemet utformat för att täcka de mest olika användningsområdena och medför många funktioner som kanske inte är nödvändiga för alla användare. I denna guide Låt oss kolla vilka Windows-funktioner som kan inaktiveras för öka datorns prestanda.

LÄS OCH: Mac OS X: sju tips och tricks för Apples operativsystem

Tryck först på “Windows” -tangenten på tangentbordet för att öppna Start-menyn (eller skärmen) och gå till “Kontrollpanelen” genom att trycka på relevant objekt eller söka efter det.

windows tips 1

Gå till sökrutan i det öppna fönstret och skriv inaktivera funktionalitet. Ett enda objekt som heter ”Slå på eller av Windows-funktioner” ska visas, klicka på det och ett fönster öppnas med alla ytterligare Windows-funktioner.

windows tips 2

Observera att inaktivera vissa funktioner inte är säkert och kan leda till instabilitet eller dålig användbarhet för vissa komponenter. Så här är en lista som försöker klargöra vad vart och ett av dessa alternativ betyder:

.NET Framework 3.5 (inkluderar .NET 2.0 och 3.0) – med den här komponenten kan du använda några äldre program som använder den här komponenten för att fungera. Det rekommenderas inte att ta bort den här komponenten, såvida du inte är säker på att dina program inte litar på den.

.NET Framework 4.5 Avancerade tjänster tjänsterna i detta paket används endast i utvecklings- och komplexa arbetsmiljöer. Du kan sedan inaktivera paketet och se till att WCF-tjänsterna är aktiva.

Active Directory Lightweight Directory Services – om du inte är säker på att du använder den här tjänsten, som vanligtvis används i utvecklingsmiljöer, kan du inaktivera den utan problem.

Hyper-V – med den här komponenten kan du skapa och köra virtuella maskiner, liknande program som VMware och VirtualBox. Om du använder virtuella maskiner kan du prova detta alternativ som fungerar på låg nivå för att ge hög prestanda.

Internet Explorer 11 – ta bara bort det här alternativet om du har installerat en alternativ webbläsare.

Internetinformationstjänster – om du inte är en utvecklare som behöver en webbserver kan du inaktivera den här funktionen.

(HWC) Internetinformationstjänster – en tjänst som liknar den tidigare som kan behandlas på samma sätt.

Äldre komponenter (DirectPlay) – Om du inte spelar videospel från 2008 kan du inaktivera den här komponenten.

Multimediafunktioner (Windows Media Player) – Om du använder tredjeparts multimediaspelare (rekommenderas) kan du radera den här standardspelaren.

Microsoft Message Queue (MSMQ) Server – den här tjänsten hjälper till att utbyta meddelanden på underpresterande nätverk. Om du inte är ett företag som använder den här typen av tjänster kan du inaktivera den.

Nätverksprojektion – genom att aktivera den här komponenten kan du använda videoprojektorer på distans, så om du inte har en projektor kan du låta den vara inaktiverad.

Tjänster för tryckning och digitalisering – av dessa komponenter är det lämpligt att inaktivera endast e

Connection Manager Administration Kit (CMAK) RAS – Om du inte använder ett företags VPN kan du inaktivera detta kit utan problem.

Simple Network Management Protocol (SNMP) – används endast i affärer för kompatibilitet med gamla kringutrustning.

Förenklade TCP / IP-tjänster – en uppsättning kommandoradsverktyg som den vanliga användaren kan göra utan.

SMB 1.0 / CIFS fildelningsstöd – Om din dator är i ett nätverk med andra datorer som kör äldre versioner av Windows än Windows Vista, Linux eller Mac OS X är det bäst att inte inaktivera den här tjänsten.

Telnet-klient – om du inte vet vad Telnet är (ett system för utbyte av arkaiskt meddelande) behöver du inte det och du kan inaktivera den här komponenten.

Telnet-server – som för den tidigare komponenten.

TFTP-klient – det här alternativet aktiverar ett visst protokoll för datautbyte som kan inaktiveras.

Windows Identity Foundation 3.5 – denna speciella komponent används endast i viss programvara. Om du har installerat Windows 8 och senare eller om du är säker på att programmen på din dator inte använder den här funktionen kan du inaktivera den.

Windows Geo Locator – För att skydda din integritet kan du inaktivera platsen, men programmen som använder den slutar fungera korrekt.

Windows Powershell 2.0 – ett verktyg som låter dig automatisera aktiviteter. Om du inte använder den kan du radera den.

Windows Process Activation Service – ett utvecklarverktyg som kan inaktiveras av användare som inte använder det.

Arbetsboksklient – om din dator är ansluten till ett företagsnätverk är det bättre att den här tjänsten förblir aktiv.

XPS-tjänster – .xps-filer är ett alternativ till .pdf, men om du aldrig har haft att göra med dessa filer kan du inaktivera den relaterade tjänsten.

XPS Viewer – vad gäller föregående punkt.

De tillgängliga alternativen ändras med den installerade versionen av Windows, så inaktivera bara de du är säker på och kom ihåg att i händelse av problem kan du återgå till samma skärm och återaktivera borttagna objekt.

Gata