“Hej Google, rengör vardagsrumsgolvet”: Assistenten öppnar upp för att kontrollera robotar för rengöring av huset (foto)

 Är du på väg hem och vill inte vänta på ett avkopplande bad?  Fråga assistenten

Implementeringen av röstkommandon för assistenten på enskilda enheter är helt klart upp till de enskilda tillverkarna.

Google Assistant blir alltmer den perfekta enheten för kontrollera och hantera ditt hem, hjälper dig där din tid eller energi inte kommer. En annan viktig bit har placerats öppna hållaren Assistentprogramvara al kontroll av robotar tillägnad rengöring.

Nyheten kommer från bloggen dedikerad till Google-utvecklare: en ny sida tillägnad “”, eller de som kan städa inte bara tomma utan också med tvål och vatten tack vare borstar som de är utrustade med. Beskrivningen av avsnittet som är avsedd för dessa enheter anger tydligt att de kan utvecklas Assistentåtgärder för att starta, stoppa, pausa och hantera robotens olika driftsätt. En liknande sektion har redan skapats för “” robotar, dvs de som rengör torrt.

LÄS OCH: de bästa Netflix-nyheterna i juli

Detta inte det betyder automatiskt att du kan använd omedelbart Google Assistent röstkommandon för att hantera din robot. Nu passar bollen till enskilda producenter, som kommer att behöva implementera denna nya typ av hantering i programvaran. Liknande funktioner finns redan på vissa enheter som marknadsförs av iRobot.

Via: 9to5Google Källa: Google Developers (1), (2)